Четверг, 28 марта 2024 г.

Именины: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Sākas dziesmu ziedošana labdarības maratonam DOD PIECI!

No pirmdienas, 10. decembra, dodpieci.lv mājaslapā sākas dziesmu pieteikšana šī gada labdarības maratonam DOD PIECI!. Cilvēku ziedojumi caur “Ziedot.lv” tiks novirzīti bezmaksas praktisku un psiholoģisku mācību ieviešanai jaunajiem vecākiem visā Latvijā, lai ikvienam, kas to vēlēsies, palīdzētu apgūt vecāku iemaņas patiesi laimīga bērna audzināšanā. Pirmo reizi maratona mērķi var atbalstīt arī ar „Ziedot.lv” dāvanu kartēm, dāvinot ziedošanas prieku arī uzņēmumu darbiniekiem, kolēģiem, draugiem vai tuviniekiem.

Minimālais ziedojums par vienu dziesmu ēterā ir pieci eiro. Līdz šim lielākā ziedojuma summa par vienu dziesmu bijusi pērn, kad maratona norises pēdējā dienā par dziesmu What a wonderful world “draugiem.lv” dibinātājs Lauris Liberts ziedoja 55 555 eiro. Ziedotās dziesmas maratona Stikla studijas dīdžeji Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Marta Grigale atskaņos Latvijas Radio 5 – pieci.lv ēterā no 17. līdz 23. decembrim. Ja dziesmu būs vairāk par maratona 148 stundās esošajām iespējām tās atskaņot, ziedotāju dziesmas turpinās skanēt arī turpmāk pieci.lv ēterā.

Maratonā pieprasītākās dziesmas

2017. gada labdarības maratona laikā pieprasītāko dziesmu TOP 10 iekļuva tikai pašmāju izpildītāji: pirmo trijnieku veidoja Intara Busuļa izpildītā dziesma “Miglas rīts”, Prāta Vētras un Musiqq kopdarbs “Debesis iekrita tevī”, kā arī Prāta Vētras dziesma “Tevis dēļ”. Pieprasītāko dziesmu vidū bija arī “Uzsniga sniedziņš balts” Brāļu Ziemeļu izpildījumā, Putnu Balles “Divi eņģeļi”, Igo “Alises iela”, Mārtiņa Freimaņa izpildītā “Pie Dieviņa gari galdi”, Musiqq “Silta sirds”, Dona “Zelta kamanas” un “Circenīša Ziemassvētki” Emīla Dārziņa mūzikas skolas zēnu kora dziedājumā. Līdzīgi bija arī 2016. gada pieprasītāko dziesmu rezultāti – pirmajā desmitniekā bija atrodami tikai latviešu mūziķi un dziesmu izpildītāji!

Kam paredzēta saziedotā nauda?

Saziedotie līdzekļi dos iespēju jaunajiem vecākiem jau no 2019. gada pavasara apmeklēt psiholoģisku un praktisku mācību programmu par emocionālās inteliģences attīstību un veselīgas piesaistes veidošanu ar bērnu. Katri pieci eiro nodrošina pusstundu praktisku un psiholoģisku mācību  - daļu no jaunās mācību programmas 21 stundas apjomā. Mācības būs bez maksas un tās plānots nodrošināt visā Latvijā. Programmu veido biedrība „Plecs” sadarbībā ar labākajiem nozares profesionāļiem - nodibinājuma „Centrs Dardedze” valdes locekli Lailu Balodi, BKUS Bērnu psihiatrijas klīnikas vadītāju un bērnu psihiatru Ņikitu Bezborodovu, ģimenes psiholoģijas centra „Līna” dibinātāju un psihoterapeiti Vitu Kalniņu, psiholoģi un psihoterapeiti Andriju Likovu u.c.

Par labdarības maratonu DOD PIECI!

Jau ziņots, ka no 17. līdz 23. decembrim sabiedriskie mediji – Latvijas Radio, Latvijas Televīzija un portāls lsm.lv – organizē labdarības maratonu DOD PIECI!, kura laikā DJ Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Marta Grigale 148 stundas dzīvos un strādās īpašā Stikla studijā Doma laukumā. Maratona laikā ēterā skanēs tikai klausītāju ziedotās dziesmas, studijas viesu priekšnesumi un stāsti par aktualizēto tēmu – kā kļūt par labākiem vecākiem un audzināt patiesi laimīgus bērnus.

Labdarības maratons DOD PIECI! Latvijā tiek organizēts kopš 2014. gada,, jau piekto gadu aktualizējot kādu sabiedriski nozīmīgu tēmu. Ziedojumi līdz šim ir novirzīti vientuļiem senioriem, bērniem ar īpašam vajadzībām, vēža slimnieku sociālajai rehabilitācijai un atbalsta programmai ģimenēm, kuras vēlas audzināt bērnus no bērnu namiem. Labdarības maratona virsmērķis ir cilvēciskāka vide – katrs DOD PIECI! stāsts ir par to, kur mums kā sabiedrībai ar sevi vēl jāstrādā.

Liels paldies šī gada maratona partneriem un atbalstītājiem, bez kuru līdzdalības maratona norise nebūtu iespējama: “Luminor Banka”, “Amigo” un Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņam par finansiālu atbalstu maratona rīkošanā, “Lido” par uztura speciālista konsultācijām un DJ smūtijiem, “Alan Deko” par studijas interjera iekārtošanu, “G4S Latvia” par saziedotās naudas inkasāciju. Tāpat paldies “Hotel Gutenbergs”, “Rare reklāmas darbnīca”, “New Black”, “GIG service”, “Paulig” un visiem pārējiem, kas velta savus resursus un laiku sekmīgai maratona norisei.

 

Papildu informācija:

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv