Суббота, 27 апреля 2024 г.

Именины: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio Ziņu dienesta galvenā redaktore turpmāk būs Zane Eniņa

Informācija medijiem

02.01.2024.

Latvijas Radio Ziņu dienesta galvenā redaktore turpmāk būs Zane Eniņa

Par Latvijas Radio Ziņu dienesta galveno redaktori no šī gada 2. janvāra kļuvusi līdzšinējā Latvijas Radio Ziņu dienesta korespondente Zane Eniņa. Piemērotākā kandidāte izraudzīta atklāta konkursa ceļā. 

“Zane Eniņa Latvijas Radio Ziņu dienestā atgriezās pēc aptuveni 20 gadu prombūtnes. Šajā laikā viņa pierādījusi sevi gan kā lieliska žurnāliste, gan kā žurnāla galvenā redaktore. Atsākot darbu radio, bija acīmredzama Zanes augstā profesionalitāte, apbrīnojamās darba spējas, daudzpusība un spēja īsā laikā apgūt jaunas prasmes. Dziļa izpratne par radio darbu un vēlme žurnālistikā tiekties pēc augstākas kvalitātes bija tie faktori, kas ļāva mums starp vairākiem kandidātiem izvēlēties tieši Zani. Ticu, ka, vēl vairāk uzlabojot ziņu dienesta radītā satura kvalitāti, mēs spēsim nostiprināt Latvijas Radio kā vienu no uzticamākajiem medijiem Latvijā,” norāda Latvijas Radio Ziņu dienesta vadītājs Uģis Lībietis

Runājot par savu vīziju Ziņu dienesta galvenās redaktores amatā, Eniņa norāda, ka par savu svarīgāko uzdevumu uzskata ziņu raidījumu kvalitātes celšanu. “Kļūstot par Latvijas Radio Ziņu dienesta galveno redaktori, jūtu milzīgu atbildību – gan klausītāju priekšā, gan arī pret saviem kolēģiem, kuri mani ir atbalstījuši un virzījuši šajā amatā. Darīsim visu, lai ziņu raidījumi būtu vēl interesantāki, dinamiskāki un klausītājiem saprotamāki,” norāda jaunizraudzītā Latvijas Radio Ziņu dienesta galvenā redaktore Zane Eniņa

Zane Eniņa žurnālistikā strādā jau vairāk nekā 30 gadus – bijusi gan reportiere un žurnāliste dažādos plašsaziņas līdzekļos Latvijā, gan žurnālu redaktore un tulkotāja. Kopš 2023. gada janvāra strādā par Latvijas Radio Ziņu dienesta korespondenti.

Zane Eniņa Liepājas Universitātē ieguvusi bakalaura grādu kultūras vadības studijās, kā arī humanitāro zinātņu maģistra grādu rakstniecības studijās. Eniņa brīvi pārvalda latviešu, franču, krievu un angļu valodu.

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio 

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv