Воскресенье, 28 апреля 2024 г.

Именины: Terēze, Gundega

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 5 paplašina apraidi Kurzemē

Informācija medijiem 

01.02.2024.

Latvijas Radio 5 paplašina apraidi Kurzemē

No šodienas, 1. februāra, Latvijas Radio 5 paplašina apraidi Kurzemē un būs klausāms arī Kuldīgas iedzīvotājiem – darbību uzsāk jauns raidītājs, kas raida FM 91,3 MHz frekvencē.

“Latvijas Radio 5, kā saturiski plašākajai un daudzveidīgākajai jauniešu platformai Latvijā, ir svarīgi veicināt Latvijas jauno mūzikas talantu attīstību, runāt par jauniešiem un sabiedrībai kopumā aktuālām tēmām un ne tikai. Tieši tādēļ esam gandarīti, ka Latvijas Radio 5 apraide Latvijā palielinās, un tagad varēsim FM viļņos sasniegt klausītājus arī vienā no Latvijas skaistākajām pilsētām Kuldīgā,” norāda Latvijas Radio 5 direktors Kārlis Kazāks.

Līdz ar Kuldīgas raidītāja paplašinājumu Latvijas Radio 5 apraides sauszemes teritoriālais pārklājums palielinās par teju 5%, līdz ar to 2024. gadā LR5 FM viļņos dzirdams aptuveni 35% Latvijas sauszemes teritorijas. 

Latvijas Radio apraide pārējā valsts teritorijā saglabājas nemainīga – klausītāji Latvijas Radio veidotās programmas arī turpmāk varēs dzirdēt jau ierastajos FM viļņos, kā arī mājaslapā un mobilajā lietotnē. 

Par Latvijas Radio 5

Latvijas Radio 5 programmā ir mūzikas, tehnoloģiju, sporta, dzīvesstila, datorspēļu, veselības, mākslas u.c. aktualitātes auditorijai vecumā no 16 līdz 34 gadiem. Regulāri tiek veidoti podkāsti un mutimediālais saturs. Ik gadu viens no lielākajiem notikumiem ir labdarības maratons „Dod pieci!”, ko radiostacija rīko kopā ar pārējiem sabiedriskajiem medijiem. Kantar TNS auditorijas pētījuma 2023. gada jūnija-novembra dati liecina, ka Latvijas Radio 5 nedēļā sasniedz 132,73 tūkst. klausītāju nedēļā.

 

Papildu informācija:


Liene Pālēna

Latvijas Radio 

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv