Пятница, 29 марта 2024 г.

Именины: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Par LR un LTV interneta platformu direktoru izvēlēts Voldemārs Oliņš

No ceturtdienas, 5.jūnija, Latvijas Radio (LR) un Latvijas Televīzijas (LTV) interneta platformu direktora amatā stāsies Voldemārs Oliņš, kurš turpmāk veidos LR un LTV mājaslapu, kā arī apvienotā ziņu portāla lsm.lv stratēģisko attīstību, organizēs un vadīs visus projektus, kas saistīti ar portālu darbību. V. Oliņam ir bijusi plaša pieredze vadošu portālu redaktora darbā, kas palīdzēs pilnveidot sabiedrisko mediju modernizācijas virzienu.

Voldemārs Oliņš bijis portālu apollo.lv un db.lv galvenais redaktors, reklāmas mediju plānotājs uzņēmumā “OMD Latvia”, kā arī darbojies citos interneta mediju un mārketinga projektos. Runājot par turpmāko darbu LR un LTV interneta platformu direktora amatā, viņš uzsver: “Ar prieku uzsākšu darbu jaunajā amatā, jo ticu, ka, prasmīgi izmantojot Latvijas sabiedrisko mediju rīcībā esošos resursus un materiālus, ir iespējams izveidot patiešām modernu un visai sabiedrībai lietderīgu interneta portālu. Latvijas Radio un LTV darbinieku profesionalitāte un lielā pieredze ļauj prognozēt, ka lsm.lv jau tuvākajā laikā kļūs par populārāko ziņu avotu tiem, kas meklē kvalitatīvu un objektīvu saturu internetā.”

Latvijas Radio valdes loceklis Jānis Siksnis stāsta: "Ir liels prieks, ka konkursā ļoti sīvā konkurencē uzvarējis nozares profesionālis, kas sevi jau pierādījis ar veiksmīgu darbību interneta medijos. Tas vieš cerību, ka lsm.lv jau tuvākajā nākotnē izdosies apvienot divas ļoti svarīgas lietas – uzticamu un unikālu žurnālistiku, kas vienmēr bijusi sabiedrisko mediju stiprā puse, un inovatīvu tehnoloģisko attīstību, kur līdz šim iniciatīva vairāk piederējusi komercmedijiem. Rezultātā jārodas Latvijas interneta vidē vēl nepieredzēti spēcīgai kombinācijai. Jaunā direktora pirmais uzdevums būs no Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas resursiem izveidot vienotu komandu šo mērķu sasniegšanai."

“Turpinot Latvijas Televīzijas apņēmīgi uzsākto ceļu modernizācijas virzienā, kā svarīgu mērķi uzsverot interneta platformu attīstību un jauniešu auditorijas informēšanu, interneta direktora amatā ir izvēlēts Voldemārs Oliņš, kurš sevi pierādījis kā spēcīgu interneta vides profesionāli. LTV kā vienu no uzdevumiem ir izvirzījusi savas interneta vides pilnveidošanu, padarot LTV saturu vēl daudzveidīgāku un pieejamu pēc iespējas plašākam skatītāju lokam,” informē LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

“Mēs ļoti ceram, ka tagad varēsim ar svaigu skatu novērtēt padarīto, straujāk attīstīt iecerēto, kā arī nonākt līdz jaunām idejām. Jaunais direktors arī administratīvi būs sasniegums Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas sadarbībā, jo tādējādi tiks izveidota arī vienota interneta platformu attīstības struktūrvienība abās organizācijās. Tas būtiski atvieglos darbu, lai kopīgi plānotu attīstību visās sabiedrisko mediju interneta platformās gan saturiski, gan tehnoloģiski,” komentē sabiedrisko mediju ziņu portāla lsm.lv galvenā redaktore Marta Cerava.

Lsm.lv ir Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio vienotais ziņu portāls. To veido abu uzņēmumu darbinieki un tajā atspoguļots abu sabiedrisko raidsabiedrību informatīvi analītiskais saturs.

Latvijas Radio preses sekretāre
Laura Elizabete Vanaga
Tālr. 67206691; 26587875
E-pasts: laura.vanaga@radio.org.lv

Latvijas Televīzijas komunikācijas speciāliste
Laura Brokāne
Tālr. 67200751; 27491279
E-pasts: laura.brokane@ltv.lv