Пятница, 29 марта 2024 г.

Именины: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio ieskandina Jāņus

Ieskandinot gaidāmos svētkus, šonedēļ un svētku dienās Latvijas Radio (LR) piedāvā raidījumus un tiešraides ar Līgo un Jāņu tematiku.

Katru darba dienu līdz 20.jūnijam plkst. 12.30 LR1 ir klausāms raidījums „Laikarata riti līgo”, kurā raidījuma vadītāja Iveta Medene kopā ar Agnesi Bērziņu un Reini Druvieti līgos un runās par Jāņu svinēšanas, zīlēšanas un saules sagaidīšanas tradīcijām. Piektdienas, 20.jūnija rītā, plkst. 9.05 raidījumā „Kā labāk dzīvot” apmeklēsim Zāļu tirgu Doma laukumā. Jāņa mātes lomā iejutīsies Daina Jāņkalne un tiešraidē sarunāsies ar tirdziņa dalībniekiem un apmeklētājiem, skaidrojot, kā radīt svētku noskaņu ne vien apkārtējā vidē, bet arī cilvēku domās un sirdīs.

Vasaras saulgriežos, 21.jūnijā, divās tiešraidēs stundas garumā plkst. 11.05 un 13.05 LR1 raidījuma „Kultūras rondo” komanda viesosies Mežaparkā pasākumā „Rīga 2014 saulgrieži”. Raidījuma vadītāji Ingvilda Strautmane, Zigfrīds Muktupāvels un žurnālistes Laima Slava un Ruta Rikše tiksies ar „Pasaules saulgriežu festivāla” folkloras kopām un meistariem no „Rīgas saulgriežu gadatirgus”, kā arī baudīs pirts priekus „Līgo pirts festivālā”. Pasākuma apmeklētāji ir aicināti Mežaparkā satikt arī „Kultūras rondo” komandu, apmeklējot Latvijas Radio telti pie „Pasaules saulgriežu festivāla” skatuves.

Aizsākot šo nedēļas nogali, no 21.jūnija līdz 24.jūnijam Radioteātra laikā pirmoreiz radiovilnī plkst. 17.05 izskanēs Jaunā Rīgas teātra iestudējums „Latviešu stāsti”. Ar reālu un Latvijā dzīvojošu cilvēku dzīvesstāstiem mūs iepazīstinās Jaunā Rīgas teātra aktieri Varis Piņķis, Liena Šmukste, Vilis Daudziņš, Ģirts Krūmiņs un Arnis Neimanis.

Līgo dienā īpaši muzikālu programmu piedāvās Latvijas Radio 2, kas šogad visus aicina uz līgošanu Madonā. Līgo koncerta tiešraidē no plkst. 21.00 izskanēs Marta Kristiana Kalniņa sacerētais “Saulgriežu dziesmu cikls”, kā arī tautas sadziedāšanās ar Latvijas estrādes leģendām Ojāru Grinbergu, Viktoru Lapčenoku, Imantu Vanzoviču, Žoržu Siksnu, Ingu Pētersonu un jaunās paaudzes dziedātājiem Madaru Celmu, Gintu Krievkalnu, Paulu Dukuri, Martu Kristianu Kalniņu, Ivo Grīsniņu - Grīsli u.c. Koncerta tiešraidi radio ēterā vadīs Velga Vītola un Roberts Ošiņš.

Aicinām radīt svētku noskaņu un sagaidīt Jāņus kopā ar Latvijas Radio, klausoties programmas arī internetā Latvijas Radio mājaslapā latvijasradio.lv. Latvijas Radio svētku jaunumiem iespējams sekot līdzi arī sociālo tīklu kontos twitter.com/LatvijasRadio, facebook.com/LatvijasRadio un draugiem.lv/latvijasradio.

Latvijas Radio preses sekretāre
Laura Elizabete Vanaga
Tālr. 67206691; 26587875
E-pasts: laura.vanaga@radio.org.lv