Четверг, 28 марта 2024 г.

Именины: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 2 aicina svinēt Jāņa Petera jubileju

Jau sestdien, 28.jūnijā, plkst. 19.00 arēnā Rīga notiks grandiozs lielkoncerts „Jānim Peteram - 75 / No Jāņiem līdz Pēteriem…” Tajā uz skatuves kāps vairāk nekā 900 dalībnieku, tostarp populārākie Latvijas solisti, komponisti un dzejnieka draugi, lai dziesmās un dzejā svinētu Jāņa Petera nozīmīgo jubileju. Koncerta tiešraide no plkst 19.00 būs klausāma arī Latvijas Radio 2.

Aicinot ikvienu izmantot unikālo iespēju un ar savu klātbūtni godināt izcilo latviešu dzejnieku, koncerta režisors Valdis Pavlovskis saka: „Gandrīz pusotru gadu gatavojoties tautā mīlētā dzejnieka jubilejai, ir paveikts ļoti daudz. Šis nebūs parasts koncerts, bet katrs skatītājs tajā varēs gūt kaut ko tieši sev. Būs gan seno laiku nostalģija, gan Dziesmu svētku sajūtas, gan arī pilnīgi jaunatklājumi, ko sniegs gan dziesmu jaunie neierastie izpildījumi, gan jaunās paaudzes videomākslinieku sagatavotie vizuālie stāsti. Koncerts apliecina, ka Petera dzeja katram ļauj domāt un sajust, tā ir dzīva un nemainīgi mūsdienīga.”

Koncertā „Jānim Peteram - 75 / No Jāņiem līdz Pēteriem…” skaistākās Raimonda Paula, Ivara Vīgnera, Mārtiņa Brauna, Zigmara Liepiņa, Ulda Stabulnieka, Valda Zilvera, Jāņa Strazda dziesmas ar Jāņa Petera dzeju izdziedās Igo, Ance Krauze, Ingus Pētersons, Marija Naumova, Viktors Lapčenoks, Aija Andrejeva, Andris Ērglis, Dainis Skutelis, Dita Lūriņa, Intars Busulis, Antra Stafecka, Atis Auzāns, Jānis Paukštello, Dzeguzīte, Rīgas Doma zēnu koris, Petera dziesmu koris virsdiriģenta Inta Teterovska vadībā un citi izpildītāji. Uz skatuves kāps arī  maestro Raimonds Pauls, komponisti Mārtiņš Brauns un Valdis Zilveris, dziesmām iegūstot jaunu elpu komponista Jāņa Strazda aranžējumos, kā arī instrumentālās grupas, solistu un kopkora  izpildījumā.

28.jūnijā jau no plkst. 19.00 klausieties koncerta tiešraidi Latvijas Radio 2 FM viļņos, Latvijas Radio 2 mājaslapā, kā arī LR2 mobilā aplikācijā.

Latvijas Radio preses sekretāre
Laura Elizabete Vanaga
Tālr. 67206691; 26587875
E-pasts: laura.vanaga@radio.org.lv

Izklaides producentu grupa 7
Maija Tālberga
Tālr. 67606320, 29494794
E-pasts: maija@ipa7.lv