Четверг, 18 апреля 2024 г.

Именины: Laura, Jadviga

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

LR 2 aicina piedalīties konkursā "Dziesmas "Baltijas ceļa" 25.gadadienas atcerei"

Līdz šī gada 11.augustam Latvijas Radio 2 aicina piedalīties dziesmu konkursā, kas veltīts starptautiskās protesta akcijas „Baltijas ceļš” 25.gadadienai, lai atgādinātu par vēsturiskajiem notikumiem 1989.gadā, kur vienotā, apmēram 600 km garā cilvēku veidotā ķēdē sadevās rokās vairāk nekā miljons ļaužu.

Konkursa uzdevums ir aktualizēt kultūrvēsturisko atmiņu un sniegt jaunu pienesumu patriotisko dziesmu pūrā, saglabājot kopības izjūtu, mērķus un nākotnes nodomus. Dziesmu autori – gan profesionāli, gan amatieri mūziķi un teksta autori – tiek aicināti radīt un ieskaņot jaunas kompozīcijas, kas atspoguļotu Baltijas valstu vienotības tematiku mūzikā, iekļaujot zīmīgos Baltijas ceļa notikumus. Vienlaikus šis ir Latvijas brīvībai veltītu patriotisku dziesmu konkurss, rosinot papildināt šīs tēmas repertuāru ar kompozīcijām, kas turpmāk varētu skanēt Latvijas Radio 2 mūzikas programmā, kuras formāts ir melodiska latviešu popmūzika.

Konkursam iesniedzamo dziesmu žanrs var būt brīvi izvēlēts no estrādes, šlāgermūzikas, popmūzikas, rokmūzikas, folkloras un postfolkloras, dziesminieku manieres vai deju mūzikas žanriem, kas būtu atbilstošs Latvijas Radio 2 mūzikas formātam. Konkursā autors var piedalīties ar vienu vai vairākām dziesmām, kas līdz 2014.gada 1.jūlijam nav publiski atskaņotas radiostacijās, televīzijā vai koncertos un nav bijušas tiražētas komerciālos nolūkos.

Dziesmu fonogrammas tiek pieņemtas līdz 11.augustam, tās iesniedzot personīgi Rīgā, Doma laukumā 8, sūtot elektroniski uz e-pastu lr2@lr2.lv vai nosūtot pa pastu Latvijas Radio 2 (Doma laukumā 8, Rīgā, LV-1505) ar norādi: konkursam „Dziesmas Baltijas ceļa 25.gadadienas atcerei”.

Par vietu un balvu fonda (3 000 EUR) sadali lems kompetenta žūrija: komponists un žūrijas priekšsēdētājs Boriss Rezņiks, dziedātāji Ieva Akuratere un Viktors Zemgals, žurnāliste Elita Veidemane, dzejnieks Normunds Beļskis un Latvijas Radio pārstāvji, tostarp konkursa producente Daiga Mazvērsīte. Konkursa rezultāti tiks paziņoti Latvijas Radio 2 īpašā raidījumā „Baltijas ceļa” gadadienā 23.augustā.

Ar konkursa nolikumu, noteikumiem un konkursam iesniedzamajiem dokumentiem var iepazīties Latvijas Radio 2 mājaslapas sadaļā „Dziesmu konkurss”; papildu informāciju var uzzināt pa tālruni 67206761, e-pastu: lr2@lr2.lv.

Aicinām sekot līdzi Latvijas Radio 2 programmai internetā, sociālajos tīklos twitter un draugiem.lv.