Вторник, 16 апреля 2024 г.

Именины: Mintauts, Alfs, Bernadeta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Notiks Pieci.lv rīkots festivāls 16 stundu garumā

Pēc nedēļas, 31. jūlijā, atzīmējot savu pirmo dzimšanas dienu, Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ar tiešraidi sāks jubilejas svinības – festivālu no Kalnciema kvartāla Rīgā.

Latvijas Radio jaunākā kanāla dzimšanas diena Kalnciema kvartālā tiks atzīmēta visas dienas garumā – no plkst.7.00 rītā līdz pat plkst.23.00 jubilejas svinības notiks ar vairāk nekā 30 Latvijas populārāko mākslinieku piedalīšanos. Turklāt pirmo reizi vēsturē uz vienas skatuves satiksies Latvijas hip-hop žanra „zieds”. Diena noslēgsies ar ballīti, kurai īpašu skaņu celiņu sarūpējušas Pieci.lv ētera personības: Toms Grēviņš, DJ Rudd, DJ Get Dizzy un Magnuss.

Kalnciema kvartālā, no kura visas dienas garumā raidīs Pieci.lv, uz Toma Grēviņa brokastu šovu „Pieci Rīti” plkst.7.00 kā pirmie viesi ieradīsies „Duets Sandra”. Savukārt plkst.8.00 uzstāsies grupa „Transleiteris”, kurai šī uzstāšanās būs visagrākā tās pastāvēšanas vēsturē. Pie Martas Līnes viesosies un akustiskus īskoncertus sniegs Aminata Savadogo un „Dzelzs vilks”. Magnuss Eriņš izdancinās grupu „Limonādes” un Aiju Andrejevu, bet Renārs Zeltiņš raidījumā „Labirints” izaicinās kādu pazīstamu tautas varoni.

Sveicēju vidū būs arī  „Carnival Youth”, „Rīgas Modes”, Māsas Dimantes „Pyro Trees”, „Bez PVN”, „The Sound Poets”, „Mellendig”, Miks Dukurs un daudzi citi mūziķi.

"Vakara nagla” būs hiphopa koncerts no plkst.20.00 līdz 22.00, kad uz vienas skatuves kāps vairāk nekā 20 mākslinieki: Ozols, Pikaso, Abra, Oriole, BARS, Goonsquad, 2K1, Mazais zaļais, Džuzepe, JeeKaa, ansis, Riekstu armija un citi.

Izjust tiešraides atmosfēru jubilejas svinībās, baudīt brokastis un daudzu viesu uzstāšanos Kalnciema kvartālā aicināts ikviens rīdzinieks un Pieci.lv klausītājs. Tie, kas nevarēs pievienoties svinētāju pulkam, varēs notiekošo klausīties ne vien FM viļņos Latvijas lielākajās pilsētās, bet arī internetā un Pieci.lv mobilajā aplikācijā.

Latvijas Radio 5 - Pieci.lv ir jauniešu sabiedriskais medijs un vienīgais radio Latvijā, kurā netiek atskaņotas reklāmas. Pieci.lv apvieno dažādu dzīvesstilu un viedokļu līderus, veidojot sabiedriskā medija platformu, caur kuru augt un attīstīties dažādu subkultūru piekritējiem.

Informācija par Pieci.lv aktivitātēm ir pieejama arī sociālajos tīklos Facebook, Twitter, Instagram un Draugiem.lv.