Четверг, 18 апреля 2024 г.

Именины: Laura, Jadviga

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio piedāvā raidījumus "podcast" formātā

Domājot par raidījumu satura piedāvāšanu iespējami dažādās tehnoloģiju platformās, no šī gada augusta sabiedriskais medijs – Latvijas Radio – veidotos raidījumus klausītājiem piedāvās arī „podcast” formātā.

Turpmāk Latvijas Radio raidījumus augstā kvalitātē varēs abonēt, klausīties un lejupielādēt „podcast” atskaņošanai veidotās programmās, meklējot pēc atslēgas vārdiem „Latvijas Radio” vai raidījuma nosaukuma. Pašlaik „podcast” jeb podraidēs ir iekļauti četri Latvijas Radio 1 raidījumi: informatīvi izglītojošā programma „Zināmais nezināmajā”, Eduarda Liniņa veidotais raidījums par vēsturi „Šīs dienas acīm”, pārraide par latviešiem ārpus Latvijas „21.gs. latvietis” un kultūras personību portretraidījums „Viena Rīga – daudz talantu”. Šo raidījumu jaunākās epizodes būs pieejamas jau dažu stundu laikā pēc to izskanēšanas radio ēterā.

Latvijas Radio plāno raidījumu klāstu pakāpeniski papildināt, iekļaujot citus Latvijas Radio 1, kā arī Latvijas Radio 2, Latvijas Radio 3 – „Klasika” un Latvijas Radio 4 – „Doma laukums” raidījumus. Latvijas Radio labprāt uzklausīs klausītāju vēlmes un „podcast” lietotāju ieteikumus, kurus raidījumus iekļaut podraidēs kā nākamos. Savas domas un komentārus var izteikt, rakstot Latvijas Radio oficiālajam kontam tviterī (@LatvijasRadio) vai Multimediju daļas vadītājai Lindai Rullei (@LindaRulle).

Līdz šim Latvijas Radio saturs bijis pieejams radio uztvērējos, klausāms Latvijas Radio mobilajās aplikācijās, tiešraidē un sadaļā „Arhīvs” interneta vietnē latvijasradio.lv. Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai Latvijas Radio mājaslapā latvijasradio.lv. Latvijas Radio jaunumiem iespējams sekot līdzi arī sociālo tīklu kontos twitter.com/LatvijasRadio, facebook.com/LatvijasRadio un draugiem.lv/latvijasradio.

Latvijas Radio preses sekretāre
Laura Elizabete Vanaga
Tālr. 67206691; 26587875
E-pasts: laura.vanaga@radio.org.lv