Пятница, 29 марта 2024 г.

Именины: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Noslēgusies pieteikšanās Latvijas Radio 2 rīkotajam patriotisko dziesmu konkursam

Noslēgumam tuvojas Latvijas Radio 2 (LR2) rīkotais patriotisko dziesmu konkurss „Dziesmas „Baltijas ceļa” 25.gadadienas atcerei”, kuram dziesmas varēja iesniegt līdz 11.augustam. Konkursa rezultāti tiks paziņoti 23.augustā Latvijas Radio 2 ēterā.

Par godu starptautiskās Baltijas valstu protesta akcijas „Baltijas ceļš” 25.gadadienai Latvijas Radio 2 rīkoja patriotisko dziesmu konkursu ar aicinājumu iesūtīt jaunradītus darbus, kas būtu veltīti šim ievērojamajam notikumam. Kopumā konkursam iesniegtas vairāk nekā 40 dziesmas. To autoru un izpildītāju vidū ir nedzirdēti un arī ļoti labi pazīstami vārdi, kas tiks atklāti 23.augustā, kad īpašā raidījumā LR2 ēterā tiks pasludināti konkursa rezultāti. Dziesmu klāsts ir daudzveidīgs: pārstāvēts roka un šlāgera žanrs, dziesminieku daiļrade, kora un bērnu mūzika. 

Uzvarētājus gaida 3 000 EUR liels naudas fonds, par kura sadali pirmdien, 18.augusta sanāksmē lems kompetenta žūrija. Tās sastāvā darbojas profesionāli mūziķi un kultūras darbinieki, kuru darbi bijuši saistīti ar Atmodas laika norišu, Baltijas tautu brīvības cīņu un  patriotisko tematiku, kā arī Latvijas Radio pārstāvji. Žūrijas sastāvā ir dziedātāji Ieva Akuratere un Viktors Zemgals, publiciste un kādreizējā laikraksta „Atmoda” redaktore Elita Veidemane, dzejnieks Normunds Beļskis, kā arī komponists un žūrijas komisijas priekšsēdis Boriss Rezņiks. Konkursa producente – Latvijas Radio 2 mūzikas programmu vadītāja, muzikoloģe un publiciste Daiga Mazvērsīte.

Starptautiskā protesta akcija „Baltijas ceļš” notika 1989.gada 23.augustā plkst.19.00, kad cilvēki, sadevušies rokās, Latvijā, Lietuvā un Igaunijā vismaz 15 minūtes veidoja apmēram 600 km garu dzīvo ķēdi, kas savienoja Baltijas valstu galvaspilsētas Viļņu, Rīgu un Tallinu. Šogad ar plašu pasākumu klāstu tiek svinēta „Baltijas ceļa” 25.gadadiena, kurai lielu uzmanību veltījis Latvijas Radio 2 un pārējās Latvijas Radio programmas.

Aicinām sekot līdzi Latvijas Radio 2 programmai interneta vietnē lr2.lv un sociālajos tīklos Twitter, Facebook un Draugiem.lv.

LR2 mūzikas programmu vadītāja, konkursa producente
Daiga Mazvērsīte
Tālr. 67206761; 29412918
E-pasts: daiga.mazversite@lr2.lv