Пятница, 29 марта 2024 г.

Именины: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 1 tiešraidēs sekos līdzi "Gaismas pils" atklāšanai

Šonedēļ, 28. un 29.augustā Latvijas Radio 1 piedāvās tiešraides un intervijas no Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas „Gaismas pils” oficiālās atklāšanas pasākumiem.

Ceturtdien, 28.augustā, plkst.11.05 Latvijas Radio 1 (LR1) raidījuma „Kultūras Rondo” komanda viesosies LNB jaunajā „Gaismas pils” ēkā, lai tiešraidē līdz plkst.12.00 atspoguļotu Novadu dienas. Ap 500 dalībnieki no visas Latvijas Novadu dienā ar muzikāliem priekšnesumiem, teātra uzvedumiem, tematiskām izstādēm un darbnīcām „Gaismas pils” stāvos pārstāvēs savu novadu. Tiešraidē Ingvilda Strautmane un Zigfrīds Muktupāvels stāstīs par Novadu dienas piedāvāto programmu un tiksies ar svētku dalībniekiem.

LR1 informatīvi analītiskajā programmā „Pēcpusdiena” laikā no plkst.16.05 līdz 18.00 dienas notikums būs jaunās bibliotēkas ēkas atklāšana. Programmas vadītāji Arta Skuja un Tālis Eipurs tiešraidē no „Gaismas pils” informēs par bibliotēkas pirmo atklāšanas dienu, kad jaunajā celtnē viesosies arī reģionālo bibliotēku un pašvaldību pārstāvji.

“Gaismas pils” otrajā atklāšanas dienā piektdien, 29.augustā, plkst.11.05 “Kultūras Rondo” būs klausāma saruna ar “Gaismas pils” idejas autoru – latviešu izcelsmes ASV arhitektu Gunāru Birkertu. Vēlāk raidījumā “Pēcpusdiena” no plkst.16.05 līdz 18.00 par notiekošo LNB ēkā sazināsimies ar žurnālisti Andu Buševicu, kura bibliotēkas atklāšanai sekos līdzi klātienē. No plkst.17.00 līdz 19.00 LNB “Gaismas pils” oficiālo atklāšanas ceremoniju varēs vērot arī tiešraidē vienotajā ziņu portālā LSM.lv.

Piektdienas, 29.augusta LR1 raidījuma “Monopols” viešņa būs bibliotekāre no 18 gadu vecuma Aelita Ramane, kura ar mīlestību pret savu profesiju vada Pilsrundāles bibliotēku. Ar A.Ramani “Monopola” studijā sarunāsies Ingus Ulmanis.

Savukārt Latvijas Radio 1 plkst.21.05 tiešraidē būs klausāms LNB atklāšanas sarīkojums “Salasīšanās”, kad uz lasīšanu un dziedāšanu “Gaismas pilī” pulcēsies tauta. Tiešraidi radio ēterā vadīs žurnāliste Ingvilda Strautmane.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas “Gaismas pils” atklāšanai veltītās pārraides iespējams klausīties radio uztvērējos un Latvijas Radio mājaslapā latvijasradio.lv. Par Latvijas Radio programmu jaunumiem ir iespējams uzzināt arī sociālo tīklu kontos twitter.com/LatvijasRadio, facebook.com/LatvijasRadio un draugiem.lv/latvijasradio.

Latvijas Radio preses sekretāre
Laura Elizabete Vanaga
Tālr. 67206691; 26587875
E-pasts: laura.vanaga@radio.org.lv