Четверг, 25 апреля 2024 г.

Именины: Līksma, Bārbala

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

LR 3 – Klasika pirmoreiz "BBC Proms" noslēguma koncertu pārraidīs no Londonas

Sestdien, 13.septembrī, plkst. 21.30 pirmo reizi tiešraidē no Londonas Karaliskās Alberta zāles Latvijas Radio 3 – „Klasika” pārraidīs festivāla „BBC Promenāde” jeb BBC Proms noslēguma koncertu.

„Esam īpaši gandarīti, ka pirmo reizi „Klasikas” vēsturē starptautiska tiešraide tiks vadīta no koncerta norises vietas, tādējādi klausītājiem Latvijā nodrošinot krietni lielāku klātbūtnes izjūtu un ļaujot daudz personiskāk izbaudīt svinīgo atmosfēru, kas šajā gadījumā valdīs 6000 klausītāju plašajā Karaliskajā Alberta zālē. Par to parūpēsies tiešraides vadītājs Edgars Raginskis,” stāsta Latvijas Radio 3 – „Klasika” direktore Gunda Vaivode.

Kopā ar kori BBC Singers un BBC simfonisko kori un orķestri koncertā uzstāsies Žanīne Jansena (vijole), Elizabete Votsa (soprāns), Džons Dašaks (tenors) un Roderiks Viljamss (baritons), bet pie diriģenta pults būs Sakari Oramo.

Koncerta programmā valdīs visdažādākās noskaņas. Apliecinot cieņu Džona Tavenera piemiņai, skanēs viņa saviļņojošais opuss „Dziesma Atēnai”, Riharda Štrausa 150.jubileja tiks godināta ar viņa kantāti Taillefer, brāļu Ričarda un Roberta Šērmanu mūzika leģendārajai kinofilmai „Mērija Popinsa” atgādinās par tās 50.jubileju, ko šogad svin visa pasaule. Savukārt pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos Malkolma Arnolda uvertīras Peterloo jaunā redakcija un Gevina Higinsa īpaši festivālam BBC Proms rakstītais opuss Velocity.

Vēl programmā iekļauta arī Morisa Ravela „Čigāniete”, Arama Hačaturjana „Zobenu deja” no baleta „Gajanē”, kā arī Džeroma Kerna, Edvarda Elgāra un citu komponistu darbi.

Aicinām tiešraidi no vērienīgā koncerta klausīties Latvijas Radio 3 – „Klasika” radio frekvencēs un internetā. Programmas jaunumiem sekojiet līdzi arī sociālajos tīklos Twitter un Facebook.