Среда, 17 апреля 2024 г.

Именины: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Vakara pasaciņa "Labu nakti" atzīmē 50.jubileju ar pasaku CD izdošanu

21.oktobra pēcpusdienā Latvijas Radioteātris atzīmēja piekto desmitgadi vakara pasaciņai „Labu nakti”, kurai par godu izdots pasaku albums „Labu nakti – 50”.

 „Labvakar, mazais draudziņ!” tā 1964.gadā pirmoreiz aktieris un pasaku stāstnieks Harijs Misiņš uzrunāja bērnus, jo radio ēterā izskanēja jaunais raidījums – vakara pasaciņa „Labu nakti”. Šobrīd tas kļuvis par vienu no ilgāk skanošajiem raidījumiem Latvijas Radio, ko klausās kā pieaugušie, tā viņu mazās atvases. Tādēļ Latvijas Radioteātris ar AS „Rīgas starptautiskā autoosta” atbalstu, kura arī šogad sagaida pastāvēšanas 50.gadu, ir izdevis „Labu nakti” jubilejai veltītu albumu, ietverot skaistākās pasakas, kuras ierakstītas no 1964. līdz 2014.gadam.

Vakara pasaciņas „Labu nakti – 50” izlases divos CD izvēlētas 20 pasakas tādas kā Viļa Plūdoņa poēma „Eža kažociņš”, stāsts no Alana Aleksandra Milna grāmatas „Vinnijs Pūks un viņa draugi” un Olvenas Bouinas „Klāra Klukste”, kā arī Kārļa Skalbes, Skaidrītes Kaldupes, Ērika Kūļa, Annas Sakses, Sandras Vensko un citu autoru literārās un dažādu tautu pasakas. Pasaciņas pirms gulētiešanas stāsta aktieri Harijs Misiņš, Vera Singajevska, Harijs Liepiņš, Rūdolfs Plēpis, Pēteris Liepiņš, Esmeralda Ermale, Santa Didžus, Dainis Porgants un citi. Tāpat kā raidījumā pasakas ievada un noslēdz bērnu un vecāku iemīļotas miega dziesmiņas. Pasaku izlasi CD formātā sakārtojusi Radioteātra redaktore Dzintra Matuzāle, datorapstrādi veicis Edgars Jackevičs, disku noformējuši mākslinieki Jānis Anmanis, Meldra Bula un Anita Kuņicka, projekta vadītāja – Māra Eglīte.

Latvijas Radioteātra producente Māra Eglīte: „Vakara pasaciņas „Labu nakti” piektā desmitgade ir atbilstošs laiks, lai izdotu šai nozīmīgajai jubilejai veltītu pasaku albumu. Diskā klausāmas jaukākās aizvadītajos 50 gados Latvijas Radioteātrī ierakstītās pasakas. Ceru, šīs pasakas, kuras stāsta daudzu klausītāju iemīļotas ētera balsis, pieaugušajiem būs kā sirsnīgs sveiciens no bērnības, bet vēl mazajiem bērniem – iemīļots pavadonis ceļā uz sapņu pasauli.”

Albuma prezentācijas pasākumā neformālā gaisotnē, daloties ar atmiņu stāstiem, klātesošie tika iepazīstināti ar jaunā diska „Labu nakti – 50” pasaku izlasi. Vakara pasaciņas jubilejā piedalījās VSIA „Latvijas Radio” valdes loceklis Jānis Siksnis, Latvijas Radioteātra producente Māra Eglīte, raidījuma „Labu nakti” režisori un redaktori, pasaku albuma izdošanas atbalstītāji – AS „Rīgas starptautiskā autoosta” pārstāvji – un citi „Labu nakti” tapšanas procesā iesaistītie. Vakara pasaciņu ar priekšnesumu jubilejā sveica pasaku stāstnieki – aktieri Imants Skrastiņš, Rūdolfs Plēpis un Edgars Lipors, kā arī ar dziesmām uzstājās jaunie dziedātāji no bērnu vokālā ansambļa „Dzeguzīte”.

Kā ik katru vakaru „Labu nakti” pasakas skan programmā Latvijas Radio 1 plkst. 20.45. Jau no 20.oktobra „Labu nakti” laikā tiks atskaņotas 50.jubilejas diskā ietvertās pasakas. Pasaciņas var klausīties arī Latvijas Radio interneta vietnē latvijasradio.lv, sadaļā „Labu nakti – pasakas”, kā arī Arhīvā, meklējot pēc atslēgas vārdiem „Labu nakti”.

Latvijas Radio preses sekretāre
Laura Elizabete Vanaga
Tālr. 67206691; 26587875
E-pasts: laura.vanaga@radio.org.lv