Суббота, 20 апреля 2024 г.

Именины: Mirta, Ziedīte

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Pieci.lv mobilā aplikācija atzīta par vienu no labākajām mediju aplikācijām pasaulē

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv (Pieci.lv) mobilā aplikācija šonedēļ izpelnījusies starptautisku atzinību – tā ieguvusi „WSA Mobile“ balvu 98 valstu piedāvāto mobilo risinājumu konkurencē.

Trešdien, 29.oktobrī informācijas un komunikācijas tehnoloģiju konkursā „WSA Mobile“ no 457 konkursam iesniegtajiem mobilajiem risinājumiem uzvaras laurus guvušas divas Latvijā radītas aplikācijas. Par vienu no piecām labākajām aplikācijām pasaulē kategorijā „m-Media-News” atzīta Latvijas Radio 5 – Pieci.lv mobilā aplikācija, bet kategorijā „m-Government&Participation” – Valsts Kancelejas aplikācija „Futbols – Piespēlē labākam rezultātam“. Abu aplikāciju līdzautore ir aģentūra „CUBE Mobile“, kas 2010.gadā „WSA Mobile“ ieguva balvu par aplikāciju „Līgo Līgo“.

Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju konkursā „WSA Mobile“ Abū Dabī pasaules labāko mobilo aplikāciju izstrādātāji tiek cildināti reizi divos gados. Balvas tiek piešķirtas aplikācijām, kurām ir ne tikai veiksmīga vizuālā un tehniskā realizācija, bet arī labs, sabiedrībai vērtīgs saturs un inovatīvs risinājums.

„Pieci.lv platformas vīzija ir personalizēts medijs katram klausītājam. Esam realizējuši pirmo etapu, tāpēc jūtamies pagodināti par to, ka jau šobrīd starptautiskā žūrija ir tik atzinīgi novērtējusi paveikto– tas ir signāls, ka esam uz pareizā ceļa un Pieci.lv platforma kalpo kā labas prakses piemērs mediju nozarē visā pasaulē,” uzsver Pieci.lv aplikācijas izstrādātāju „CUBE Mobile” vadītājs Mārtiņš Dambis.

 „Viedtālruņi šobrīd ir teju katram, tāpēc svarīgi auditoriju sasniegt arī caur mobilajām aplikācijām. Šis apbalvojums ir vēl viens apliecinājums, ka sabiedriskie mediji Latvijā kļūst par līderiem satura izplatīšanā. Īpaši tas ir svarīgi jauniešu auditorijas piesaistīšanā, kur radio tradicionālā izpratnē – FM viļņos – vairs nav tik populārs,“ atzīst Pieci.lv direktors Kārlis Dagilis.

„WSA Mobile“ jeb „World Summit Award Mobile“ ir globāla iniciatīva, kas sadarbībā ar Apvienoto Nāciju Samitu popularizē izcilu mobilo saturu. Konkursam „WSA Mobile“ katra dalībvalsts var nominēt līdz astoņiem projektiem, kurus vērtē starptautiska žūrija, izvēloties kopumā 40 labākos darbus, kas vēlāk tiek izstādīti starptautiskā konferencē Abū Dabī. „CUBE Mobile“ godalgotie risinājumi – Pieci.lv un „Futbols – Piespēlē labākam rezultātam“ aplikācijas tiks demonstrētas starptautiskajā mobilo risinājumu konferencē Abū Dabī 2015.gada februārī.

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv mobilā aplikācija bez maksas pieejama Andoid un Apple programmatūras telefoniem. Aplikācija sniedz iespēju klausīties FM radio, kā arī dažādu mūzikas žanru interneta radio kanālus. Aplikācijā iespējams arī atzīmēt skanošo dziesmu, lai vēlāk to varētu atrast arī citās mūzikas straumēšanas vietnēs, piemēram, „YouTube“ vai „Spotify“.

Pieci.lv mobilo aplikāciju bez maksas var lejupielādēt aplikāciju vietnēs App Store un Google Play.

Informācija par Pieci.lv aktivitātēm pieejama arī sociālajos tīklos Facebook, Twitter, YouTube, Instagram un Draugiem.lv.