Пятница, 29 марта 2024 г.

Именины: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 1 uzsāk analītisko ciklu "Zolitūde. Dzīve pēc"

Pieminot Zolitūdes traģēdijas upurus, no šodienas, 5.novembra Latvijas Radio 1 trīs nedēļu garumā uzsāk analītisko ierakstu ciklu „Zolitūde. Dzīve pēc”.

Veikala „Maxima” Zolitūdē sagrūšana pagājušā gada 21.novembrī bija ne vien pārbaudījums glābējiem un viņu gatavībai rīkoties ekstremālā situācijā, bet arī pārbaudījums Latvijas sabiedrībai, kas izgaismoja daudz dažādu problēmu. Trīs nedēļas Latvijas Radio 1 rīta ziņu programmā „Labrīt” un informatīvi analītiskajā raidījumā „Krustpunktā” pētīs to jautājumu loku, ko ietekmējusi Zolitūdes traģēdija – kā norit izmeklēšana, kas mainījies būvniecības uzraudzībā un vai lielveikalu pārdevējiem uzlabojušies darba apstākļi. Tāpat tiks stāstīts par tiem cilvēkiem, kurus skāra šī nelaime, un to, kā mainījusies viņu dzīve.

Pirmais temats „Zolitūde. Dzīve pēc” būs par nereģistrētajām laulībām šīsdienas raidījumā „Krustpunktā” plkst. 13.05. Ja nav laulību, nav arī atbalsta un pabalstu no valsts puses – šādu problēmu plaši izgaismoja Zolitūdes traģēdija. Gadu kopš traģiskās nelaimes traģēdijā bojā gājušo tuvinieki pašlaik tiesā mēģina pierādīt faktiskās civillaulības. Raidījumā „Krustpunktā” diskusijā par šo tematu aicināti diskutēt Zolitūdes biedrības pārstāvji, Tiesībsargs, Tieslietu ministrijas pārstāvji un politiķi.

Pirms gada Zolitūdes traģēdijā bojā gājušie un cietušie tiks pieminēti arī piektdien,  21.novembrī īpašā informatīvajā programmā. Tāpat Latvijas Radio 1 šajā dienā plkst. 15.00 translēs piemiņas dievkalpojumu no Rīgas Vecās Svētās Ģertrūdes Evaņģēliski luteriskās baznīcas.

Latvijas Radio 1 analītisko ciklu „Zolitūde. Dzīve pēc” aicinām klausīties radio uztvērējos un Latvijas Radio interneta vietnē. Par Latvijas Radio programmu jaunumiem iespējams uzzināt arī sociālo tīklu kontos Twitter, Facebook un Draugiem.lv.