Вторник, 16 апреля 2024 г.

Именины: Mintauts, Alfs, Bernadeta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 2 sākas patriotu nedēļa

Ar labākajiem skaņdarbiem, kas tika iesniegti Baltijas ceļa 25. gadadienai veltītajam dziesmu konkursam, no 10. līdz 18. novembrim savās mūzikas programmās iepazīstinās Latvijas Radio 2.

Valsts svētku mēnesī Latvijas Radio 2 sniegs ieguldījumu, lai stiprinātu pilsoņu lepnumu par Latvijas valsti. Latvijas Radio 2 mūzikas programmās vairāk nekā parasti skanēs dzimtenes mīlestības tēmai veltītas melodijas un tautasdziesmas. Īpašajā piedāvājumā būs iespēja laikā no 10. līdz 18. novembrim noklausīties 30 jaunradītas patriotiskās dziesmas, kas šovasar piedalījās Latvijas Radio 2 rīkotajā konkursā par godu Baltijas ceļa 25. gadadienai.

Patriotu nedēļā atskaņos labākās un skanīgākās Baltijas ceļa konkursa dziesmas, kuras turpmāk papildinās Latvijas Radio fonotēku. Starp konkursa godalgotajām kompozīcijām ir: Gunāra Meijera „Par Latviju” un Artūra Strautiņa „Mūs visus vieno viens ceļš” – abas dziesmas dalīja 3.vietu –, 2.vietu ieguvusī Dominika Jarmakoviča un Justīnas Danielas Petkus sacerētā dziesma „Latvijai”, kuru izpilda grupa „TaxFree”, un 1.vietā izvirzītā dziesminieku trio Egona Pičnera, Dināra Gulbja un Ulda Kākuļa dziesma „Baltupe”.

Latvijas Radio 2 patriotisko nedēļu noslēgs 18.novembrī, tiešraidē plkst. 19.00 klausītājiem piedāvājot muzikālās apvienības „Raxtu Raxti” lielkoncertu no koncertzāles „Rīga”. Apvienība „Raxtu Raxti” apvieno mūziķus Martu Kristiānu Kalniņu, Kristīni Kārkli – Puriņu, Kārli Auzānu, Edgaru Kārkli un Armandu Treilihu. Koncertā Latvijas 96.gadadienā „Raxtu Raxti” izpildīs jauno programmu ar Imanta Kalniņa dziesmām latviešu tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā, latviešu tautasdziesmas un pavisam jaunus skaņdarbus. Koncerta laikā „Raxtu Raxti” mūziķiem pievienosies arī saksofonists Oskars Petrauskis, kas šoreiz saksofona vietā spēlēs armēņu tautas mūzikas instrumentu duduku, uzstāsies dūdu un bungu grupa „Auļi”, kā arī solisti Santa Stalidzāne un Juris Vizbulis.

Aicinām klausītājus Latvijas Radio 2 patriotu nedēļas programmai sekot līdzi radio uztvērējos un interneta vietnē lr2.lv, bezmaksas mobilajā aplikācijā un sociālajos tīklos Twitter, Facebook un Draugiem.lv.