Четверг, 28 марта 2024 г.

Именины: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Labdarības maratonu "Dod pieci!" noslēgs Dons un "Prāta vētra"

Noslēdzot 144 stundu labdarības maratonu, otrdien, 23.decembrī “Dod pieci!” stikla studijā viesosies leģendārais radio diktors un sporta spēļu komentētājs Gunārs Jākobsons, dziedātājs Dons un grupa „Prāta Vētra”. Jau 6 diennaktis, neatstājot studiju, trīs Pieci.lv dīdžeji Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Kaspars Mauriņš Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas laukumā pie tirdzniecības centra “Origo” būs spēlējuši dziesmas par ziedojumiem vientuļu un trūcīgu senioru atbalstam.

Šobrīd ir sasniegts pirmais mērķis – saziedoti vairāk nekā EUR 52 070, lai apzinātajiem 5207 trūcīgiem un vientuļiem senioriem nodrošinātu jaukākus Ziemassvētkus, tomēr Latvijā ir vēl daudzi maznodrošināti seniori, kas ir pelnījuši tikt iepriecināti. Tāpēc Latvijas Radio 5 – Pieci.lv un labdarības organizācija ziedot.lv aicina sabiedrību turpināt izvēlēties dziesmas par ziedojumiem pieci.lv mājaslapā.

“Mēs ticam, ka Latvijas Radio 5 – Pieci.lv labdarības maratonā „Dod Pieci!” saziedotie eiro kļūst ne tikai par mazu paldies 5207 sirmiem un vientuļiem senioriem. Mēs ticam, ka tie kļūs par pirmajiem 50 000 soļu ceļā uz citādu Latviju – uz Latviju, kurā nav aizmirstu un neredzamu cilvēku, uz Latviju, kurā mēs cienām un atceramies viens otru. Paldies ikvienam ziedotājam, visiem, kas apciemoja stikla studiju maratona laikā, nenogurdināmajiem Pieci.lv darbiniekiem un brīvprātīgajiem palīgiem, kā arī sadarbības partneriem VAS „Latvijas dzelzceļš”, tirdzniecības centram „Origo”,  ziedot.lv un citiem atbalstītājiem,” stāsta Pieci.lv vadītājs Kārlis Dagilis.

Jau iepriekš ziņots, ka Pieci.lv aizsāk Baltijā vēl nebijušu labdarības projektu „Dod pieci!”, kura ideja aizgūta no Nīderlandē ikgadēji notiekoša labdarības maratona „Serious Request”. Sešas diennaktis jeb 144 stundas ilgais labdarības maratons „Dod pieci!” kļūs par līdz šim garāko radio raidījumu Latvijas vēsturē.

Joprojām interneta vietnē pieci.lv norit dziesmu izvēlēšanās, kuras tiks spēlētas maratona laikā līdz 23.decembrim. Ikviens, anketā norādot dziesmas nosaukumu, ierakstot novēlējumu kādam īpašam senioram un norādot savu tālruņa numuru, piedalīsies īpašā labdarības izlozē 23.decembrī pl.16.30.

Labdarības maratonu „Dod pieci!” Latvijas Radio un Latvijas Televīzija rīko sadarbībā ar VAS „Latvijas dzelzceļš”, tirdzniecības centru „Origo”, labdarības organizāciju „Ziedot.lv”. Par telekomunikāciju infrastruktūru rūpējas VAS „Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs”.

Informācija par akcijas „Dod pieci!” norisi ir pieejama arī sociālajos tīklos Facebook, Twitter, Instagram, Draugiem.lv un bezmaksas mobilajā aplikācijā „Pieci”.