Пятница, 19 апреля 2024 г.

Именины: Vēsma, Fanija

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Pieci.lv sāk skanēt hiphopa un latgaliešu mūzikas kanāli

Attīstot raidtacijas piedāvājumu aizvien plašākai klausītāju auditorijai, šonedēļ Latvijas Radio 5 – Pieci.lv interneta vietnē pieci.lv sākuši skanēt divi jauni mūzikas kanāli – „Hip Hop” un „Latgalieši”.

Internetā klausāmajā kanālā latgaliesi.pieci.lv vienkopus klausītājiem piedāvās Latvijā radītu mūziku, apkopojot mūziku latgaliešu valodā (dialektā). Izskanēs gan jau popularitāti un atpazīstamību ieguvušas latgaliešu grupas tādas kā „Borowa MC”, „Bez PVN”, „Dabasu Durovys”, „Kapļi”, „Rikši” un Sovvaļnīks, gan arī citi Latvijā pagaidām vēl mazāk zināmi izpildītāji. Jaunajā latgaliešu interneta kanālā tiks pārstāvēti dažādi mūzikas žanri: pop, rock, folk un underground. Latgaliešu mūzikas eksperts Tenis Bikovskis, kurš ir kanāla „Latgalieši” izveidotājs un Latvijas Radio korespondents Latgalē, informē, ka drīzumā kanālu paredzēts papildināt ar daudzveidīgiem raidījumiem latgaliešu valodā, lai klausītājus citviet Latvijā iepazīstinātu ar Latgales reģiona aktualitātēm un latgaliešu bagātīgo kultūru.

Savukārt jaunajā kanālā hiphop.pieci.lv tiks atskaņota zināmākā ārzemju un pašmāju hiphopa žanra mūzika. Kā stāsta hiphopa kanāla redaktors un Pieci.lv raidījuma „Svētdienas kvartāls” vadītājs Mārtiņš Pavasaris, jaunā kanāla starta kapitāls ir vairāk nekā 24 stundas šī žanra mūzikas, kuru var raksturot ar saukli „No klasikas līdz Olām”.

Mūzikas plūsmā ir dzirdami pasaulē šobrīd vieni no atpazīstamākajiem hiphopa izpildītājiem, kā Rae Sremmurd ar dziesmu „No Type”, Joey Badass – „Teach Me” un Nicki Minaj ar singlu „Truffle Butter” no viņas jaunākā albuma „The Pinkprint”. Tāpat kanālā atskaņos vietējo izpildītāju mūziku. Piemēram, būs klausāmas Alexx Dynamo, Edavārdi, Fiņķa, Mazā Zaļā un daudzu citu kompozīcijas.

Pieci.lv „Hip hop” un „Latgalieši” kanālus jau tagad var klausīties interneta vietnē hiphop.pieci.lv un latgaliesi.pieci.lv, kā arī viedtālruņos un planšetdatoros Pieci.lv bezmaksas mobilajā aplikācijā.

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ir jauniešu sabiedriskais medijs un vienīgais radio Latvijā, kurā netiek atskaņotas reklāmas. Pieci.lv apvieno dažādu dzīvesstilu un viedokļu līderus, veidojot sabiedriskā medija platformu, caur kuru augt un attīstīties dažādu subkultūru piekritējiem.

Aicinām sekot līdzi Pieci.lv aktivitātēm arī sociālajos tīklos Facebook, Twitter, YouTube, Instagram un Draugiem.lv.