Суббота, 20 апреля 2024 г.

Именины: Mirta, Ziedīte

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Pieci.lv Latviju pirmoreiz pārstāvēs Eiropas Radio čempionātā

Šajā svētdienā, 1.martā, plkst. 21.00 Latvijas Radio 5 – Pieci.lv (Pieci.lv) ētera balsis Toms Grēviņš un Marta Līne piedalīsies Eiropas Radio čempionātā jeb starptautiska mēroga „radio cīņā”. Līdz ar šo cīņu Pieci.lv kļūs par pirmo raidstaciju no Latvijas, kas mūsu valsti pārstāvēs netradicionālās sacensībās starp citiem Eiropas radio.

Svētdien, no plkst. 21.00 līdz 22.00 klausītāji ir aicināti sekot līdzi Toma Grēviņa un Martas Līnes iznācienam Pieci.lv radio frekvencēs un internetā. Abi duetā sacentīsies ar Zviedrijas radio „SR Metropol” programmu vadītāju Martinu Bentankurtu (Martin Bentancourt), savukārt abu valstu radio „cīņu” tiesās pieredzējis Itālijas sabiedriskā radio „RAI Radio 2” un TV programmu vadītājs Filipo Solibello (Filippo Solibello).

„Radio cīņas” noteikumi paredz dīdžeju sacensību, kuri stundu garā tiešraidē ar muzikālām kompozīcijām un sarunām divās dažādās valstīs cīnās par vietējo un starptautisko klausītāju uzmanību. Svētdien Pieci.lv studija pārmaiņus ar „SR Metropol” studiju Zviedrijā līdz pat pēdējai dziesmai sacentīsies par klausītājiem. Viss, kas jādara klausītājiem – mikroblogošanas vietnē Twitter.com, atbalstot Pieci.lv (@PieciLV), jālieto mirkļbirka #radiobattleLV.  

Eiropas Radio čempionātā jeb „radio cīņā” (Radio Battle) piedalās sabiedriskie un komercradio no dažādām Eiropas valstīm. Jau iepriekš ir notikušas trīs „cīņas”, kur par uzvarētājiem kļuva Igaunijas „Raadio 2”, Serbijas „O Radio and RTV Novi Sad 1” un Īslandes raidtacija „Bylgjan 689”. Ceturtajā pusfinālā tiks noskaidrots uzvarētājs Latvijas un Zviedijas duelī. Fināls notiks jau 15.martā Milānā – tieši pirms „Eiropas radio dienu” (Radiodays Europe) atklāšanas, kas ir lielākā starptautiska līmeņa konference radio nozarē.

Aicinām just līdzi Pieci.lv svētdien plkst. 21.00 radio frekvencēs un interneta tiešraidē un, tviterī rakstot #radiobattleLV, atbalstīt mūsējos „radio cīņā”!

Papildinformācija par „radio cīņu” sociālajos tīklos Twitter un Facebook. Sekojiet līdzi Pieci.lv aktivitātēm arī sociālajos tīklos facebook.com/piecilv un twitter.com/piecilv.

Latvijas Radio preses sekretāre
Laura Elizabete Vanaga
Tālr. 67206691; 26587875
E-pasts: laura.vanaga@radio.org.lv