Пятница, 29 марта 2024 г.

Именины: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Radio NABA piedalīsies pasaules mūzikas maratonā "ToBe Continued"

Latvijas Radio 6 – Radio NABA iesaistīsies 48 pasaules vietu muzikālā maratonā “ToBe Continued”, kas veltīts Pasaules Tuberkulozes dienai 24.martā. Atbalstot mūzikas maratona ideju, šovakar Radio NABA studijā ar dzīvo izpildījumu uzstāsies Sound Meccano un Jura Laiva.

Pasaules Tuberkulozes dienā 24.martā un visu nedēļu Rīgā, Latvijā un pasaulē notiks pasākumi, lai veicinātu sabiedrības izpratni un zināšanas par šo infekcijas slimību. Toties 48 pasaules vietas ir vienojušās muzikālā 24 stundu akcijā “ToBe Continued”, ko vienkopus varēs dzirdēt interneta vietnē stazioneditopolo.it.

Simboliskā koncertprogrammā apvienojušies mūziķi ar dzīvajiem priekšnesumiem no tādām valstīm kā Čīle, Kostarika, Peru, Jaunzēlande, Ķīna, Irāna, Indija, Meksika, Argentīna, Filipīnas, ASV, Japāna, Kanāda, Dienvidkoreja, Brazīlija, Austrālija, Dienvidāfrika, Maroka, Libāna, Gruzija, Turcija, Indonēzija, Krievija un daudzas Eiropas valstis, tajā skaitā Latvija.

Šovakar plkst. 20.00 Radio NABA studijā kā viens no šīs akcijas posmiem uzstāsies  „Sound Meccano” un „Jura Laiva” ar elektroakustisku muzikālu priekšnesumu.

Latvijas Radio 6 – Radio NABA ir dažādās mūzikas pārstāvis, kas aptver alternatīvo rokmūziku, pasaules tautu mūziku, klasisko rock, jazz un visus progresīvos alternatīvos strāvojumus: electronic, experimental, industrial, avantgarde, new age u.c. mūzikas virzienus. Radio NABA muzikālās programmas pamatprincips ir uztvert jēgpilnu mūzikas pasniegšanas metodiku, lai mūzika neuzkrītoši kalpotu par modernās pasaules kultūrvēstures procesu izzināšanas postmoderno palīglīdzekli.

Radio NABA internetā naba.lv un mobilajās lietotnēs, kā arī sociālajos tīklos twitter.com/RadioNaba, facebook.com/radionaba, draugiem.lv/naba un youtube.com/user/RadioNaba.

Aicinām sekot līdzi Latvijas Radio aktualitātēm radio frekvencēs un interneta vietnē latvijasradio.lv, kā arī sociālo tīklu kontos Twitter, Facebook un Draugiem.lv.

Publicitātes foto: muzikālā projekta "Sound Meccano" dalībnieki