Четверг, 28 марта 2024 г.

Именины: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 6 – Radio NABA aicina studentus atklāt talantus jauno mūziķu konkursā "Hadrons"

Šī gada maijā jau desmito gadu norisināsies Jauno mūziķu konkurss “Hadrons”, šogad aicinot savus talantus atklāt ne tikai Latvijas Universitātes studentiem, bet ikvienam studentam, kurš veido kādu muzikālu apvienību. Pieteikšanās jaunajām grupām konkursā notiks līdz 21.aprīlim Latvijas Radio 6 – Radio NABA interneta vietnē naba.lv.

Ikviena jauna mūziķu grupa, kura vēl nav izdevusi albumu un kurā ir pārstāvēti studenti, kurai piemīt studentisks sacensību gars un vēlme veicināt savu atpazīstamību, ir aicināti pieteikties konkursā. Lai piedalītos konkursā, mūziķiem līdz 21.aprīlim jāaizpilda pieteikums naba.lv un jānosūta audio ieraksts MP3 formātā ar 3 oriģināldziesmām. Jaunās mūzikas grupas izvērtēs mūzikas nozares profesionāļi, Radio NABA un studentu pārstāvji.

Konkurss norisināsies divās kārtās, bet finālā 21.maijā sešas jaunās grupas spēlēs noslēguma koncertā klubā “NABAKLAB”. Visa informācija par pieteikšanos un pieteikšanās elektroniskā anketa atrodama naba.lv/hadrons. Savukārt klausītāji līdzīgi kā iepriekšēja gadā no 6. līdz 20.maijam interneta balsojumā noteiks savu favorītu starp finālistiem, kas saņems īpašo klausītāju balvu.

Konkurss notiek jau desmito gadu, un kopumā tajā dalību pieteikušas vairāk nekā 200 grupas. Iepriekšējo gadu uzvarētājas – “DJ Krankenwagen”, “Nepilngadīgā Anna”, „Starmetis”, „Das Sonntags Legion”, „The Movies” (tagad „Tribes of the City”), „Ēnu kaleidoskops” – pēc tam izdevušas arī albumus un kļuvušas pazīstamas arī ārpus Latvijas.

Jaunajām mūzikas grupām tā ir iespēja parādīt sevi plašākai sabiedrībai, galvenajā balvā iegūstot ieraksta laiku studijā un iespējas startēt uz vasaras festivāla “LABA DABA”,  festivāla “Bildes” un jauno studentu svētku “Aristotelis” skatuvēm.

Jauno mūziķu konkursu organizē Latvijas Radio 6 – Radio NABA sadarbībā ar Latvijas Universitātes Studentu padomi.

Radio NABA klausāma Rīgā un tās apkārtnē FM 95,8 MHz, internetā naba.lv un mobilajās lietotnēs, kā arī informācija par aktualitātēm pieejama sociālajos tīklos twitter.com/RadioNaba, facebook.com/radionaba, draugiem.lv/naba un youtube.com/user/RadioNaba.

Aicinām sekot līdzi Latvijas Radio aktualitātēm radio frekvencēs un interneta vietnē latvijasradio.lv, kā arī sociālo tīklu kontos Twitter, Facebook un Draugiem.lv.