Четверг, 28 марта 2024 г.

Именины: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 2 – Lielās Talkas radio

Arī šajā gadā Latvijas Radio 2 (LR2) būs Lielās Talkas radio, lai aicinātu klausītājus visā Latvijā piedalīties vides sakopšanas aktivitātēs un padarītu mūsu zemi par tīrāko valsti pasaulē. Visas nedēļas garumā LR2 savā programmā sekos līdzi Talkas sagatavošanas darbiem un tās norisei 25.aprīlī.

Iedvesmojot klausītājus talkošanai, jau no pirmdienas, 20.aprīļa, plkst. 16.10 LR2 ēterā skanēs „Lielās Talkas dienasgrāmata”. Lai uzzinātu, ko iecerēts paveikt un mudinātu pievienoties, notiks sazvanīšanās ar talciniekiem dažādos novados.

Savukārt Lielās Talkas dienā 25.aprīlī LR2 ēterā būs īpaša talciniekiem veltīta programma. Sestdienas rītā plkst. 9.05 visi talcinieki ir aicināti kopīgi nodziedāt Lielās Talkas himnu, notiks arī sazvanīšanās ar dažādu novadu talkotājiem un talkas organizētājiem. Būs arī jaunākā informācija, aktualitātes, statistika un kuriozi no Lielās Talkas informācijas centra. No plkst. 11.00 skanēs veltījumu koncerts „1000 sveicieni talciniekiem”, kurā LR2 tiešajā ēterā varēs sūtīt dziesmotus sveicienus talciniekiem.

Šogad Lielās Talkas vadmotīvs ir dzejnieka Raiņa vārdi „Pastāvēs, kas pārvērtīsies!”. Tās mērķis ir līdz Latvijas 100.dzimšanas dienai 2018.gadā padarīt Latviju par tīrāko un sakoptāko vietu pasaulē, attīrīt dabu no atkritumiem un mudināt iedzīvotājus pašiem labiekārtot un rūpēties par vidi sev apkārt.

Lielās Talkas norisei sekojiet līdzi Latvijas Radio 2 frekvencēs, bezmaksas mobilajā aplikācijā, internetā un sociālajos tīklos Draugiem.lv, Facebook un Twitter. Plašāka informācija par Lielo Talku ir pieejama arī interneta vietnē talkas.lv.