Четверг, 28 марта 2024 г.

Именины: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 6 – Radio NABA piedāvā svētku raidījumu "Mirklis pirms Latvijas"

Svētdien, 3.maijā Latvijas Radio 6 – Radio NABA (Radio NABA) ēterā atzīmējot Latvijai svarīgos svētkus, nakts mūzikas pārraidē „Mirklis pirms Miera” izskanēs vairāku desmitu latviešu mūziķu izvēlēto pašmāju miera dziesmu kaverversijas un arī jauni darbi kā veltījumi Latvijai. Raidījuma sākums plkst. 22.00.

Visu raidījuma laiku jau no plkst. 22.00 īpašajā pārraidē „Mirklis pirms Latvijas” izskanēs gan kaverversijas, gan jaunradīti darbi, ko ierakstījuši gan akustiskās un elektroniskās, gan eksperimentālās u.c. žanru mūzikas lietpratēji. Starp tiem būs Goran Gora, Jēkabs Nīmanis, Origo Boys, Raimonds Tiguls, Toms Rudzinskis ar Rūdolfu Macatu un Ivaru Arutjunjanu, koris „Aura”, KODEK, Amorālā Psihoze, Ivars Krasts (Krai), Alis P, Mārtiņš Jansons, Rihards Lībietis ar Diānu Sus, VADi, Alise Joste ar Kārli Strūberu, Armands Siliņš ar ansambli „Suņa Stunda” un Kasparu Zemīti, Andis Grīva, John Grzinich, vairāki projekti no VAK kora „Latvija” (Īgls, Trio Trīsdesmit Trīs), Vladislavs Nastavševs, Jeruzalemes Dedzinātāji un vēl citi muzikālie projekti.

Raidījuma veidotājs Mārtiņš Eņģelis komentē: „Vēloties turpināt reiz Radio NABA aizsākto „Strāvoklis”, kā arī Baložu Pilnu Pagalmu „Brāļi un Māsas” ciklu ideju, esmu iecerējis palaist ēterā patiešām īpašu pārraidi – un, nē, tai noteikti nebūs sakara ar Raini! Piedāvājot dažādiem, vairāk vai mazāk mierīgiem mūziķiem un muzikālām apvienībām mājas apstākļos/pilnīgi akustiski/ eksperimentālā versijā ierakstīt vai nu „mīļāko” latviešu dziesmu vai sirdij tuvāko sevis izpildīto autordziesmu latviski (protams, der arī bez vārdiem), mans svarīgākais uzstādījums bija sagatavot pārraidi ar nebijušām miera un nakts muzikālām variācijām dažādos žanros, ko ielikt raidījuma mixcloud vietnē, kur citi tās varētu klausīties mūžīgi gan naktī, gan dienā, gan svētkos, gan nelaimē! Īsumā – Latvijas svētkiem par godu mūziķi ierakstītu to, kas patīk tur, kur patīk tā, kā patīk.”

Raidījums „Mirklis pirms Miera” ir raidījums tiem, kuri grib gulēt mierīgi, jau kopš 2010.gada 3.janvāra izskan svētdienās plkst. 22.00 un ir klausāms gan naba.lv tīkla tiešraidē, gan no februāra Latvijas Radio 6 – Radio Naba 95,8 FM frekvencē raidaparātos Rīgā un tās tuvumā.

Latvijas Radio 6 – Radio NABA ir dažādās mūzikas pārstāvis, kas aptver alternatīvo rokmūziku, pasaules tautu mūziku, klasisko rock, jazz un visus progresīvos alternatīvos strāvojumus: electronic, experimental, industrial, avantgarde, new age u.c. mūzikas virzienus. Radio NABA muzikālās programmas pamatprincips ir uztvert jēgpilnu mūzikas pasniegšanas metodiku, lai mūzika neuzkrītoši kalpotu par modernās pasaules kultūrvēstures procesu izzināšanas postmoderno palīglīdzekli.

Aicinām sekot līdzi Latvijas Radio aktualitātēm radio frekvencēs un interneta vietnē latvijasradio.lv, kā arī sociālo tīklu kontos Twitter, Facebook un Draugiem.lv.