Суббота, 20 апреля 2024 г.

Именины: Mirta, Ziedīte

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

3. un 4.maijā Rēzeknē notiks Latvijas Radio veidoti svētku pasākumi

Jau šajā svētdienā, 3.maijā Latvijas Radio ar īpaši veidotiem svētku pasākumiem atradīsies Rēzeknē, lai divu dienu garumā Rēzeknes Festivāla parkā pilsētas iedzīvotājiem, tās viesiem un radio klausītājiem visā Latvijā piedāvātu raidījumus un intervijas ar zināmām personībām. Savukārt koncertos uzstāsies grupas „Galaktika”, „Kapļi” un „Bermudu Divstūris”, folkloristi Iveta un Vidvuds Medeņi, mūziķi Kristaps Rasims, Aminata Savadogo un kāds noslēpumainais viesis.

Svētku programmu, veltītu Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas 25.gadadienai, jau sestdien, 3.maijā, pl.15.05 atklās Latvijas Radio 1 (LR1) informatīvi analītiskā programma „Pēcpusdiena” sadarbībā ar jauniešu veidoto Latvijas Radio 5 – Pieci.lv (Pieci.lv) raidījumu „Domnīca”. Stundas garumā satiksim latgaliešus, kas bija Augstākajā Padomē tobrīd, kad parakstīja Latvijas Neatkarības deklarāciju un novērtēsim iemīļotās Latgales grupas „Galaktika” uzstāšanos.

Pēc ziņām pl.16.00 darbu uzsāks LR1 raidījums „21.gadsimta latvietis”, kurā runāsim par Latgales karogu, Latgales identitāti un sazināsimies ar ārzemēs dzīvojošajiem latgaliešiem, bet pl.17.05 „Ģimenes studijā” iepazīsim tradicionālos Latgales ēdienus.

Pl.18.15 raidījumā par Latgali „Kolnasāta” diskutēsim, kas ir labs latgalietis, un ieklausīsimies grupā „Kapļi”. Latgales kultūras balvas „Boņuks” ieguvēja 2014.gadā muzicēs Rēzeknes Festivāla parkā uz šim mērķim izbūvētās Latvijas Radio lielās skatuves.

Svētdienas vakara izskaņā Festivāla parka apmeklētājus un klausītājus Pieci.lv tiešraidē no pl.20.00 ar muzikālu ballīti aizrautīgi izklaidēs Pieci.lv dīdžeji DJ Rudd, DJ Magnuss Eriņš un grupa „Bermudu Divstūris”. „Kādu laiku neesam bijuši Rēzeknē, tomēr zinām, ka fani mūs gaida, tāpēc 3.maija vakarā uzstāsimies Festivāla parkā. Pievienojieties mums, lai mēs kopā kārtīgi nodotu uguni!” aicina mūziķi no „Bermudu Divstūris”.

Pirmdien, 4.maijā, Latvijas Republikas Neatkarības pasludināšanas dienā pl.10.05 svētku programmu no Rēzeknes aizsāks LR1 raidījuma „Kā labāk dzīvot” komanda, kur tiksies ar Latgales uzņēmējiem, lai runātu par inovācijām un tūrismu Zilo ezeru zemē.

Pl.11.05 darbu turpinās „Kultūras Rondo”. Runāsim gan par Latgales vēstniecības „Gors” darbību, gan Latgales Kultūrvēstures muzeja aktivitātēm, satiksimies ar spilgtām Latgales kultūras personībām: titula „Gada cilvēks latgaliešu kultūrā” ieguvēju Aleksandru Lubānu un Latgaļu Rakstniecības muzeja vadītāju Pīteru Loču. Dziedās folkloras kopas „Bolta vīšņa” un Latgales bards Vincents Kūkojs.

Savukārt pl.12.35 uz skatuves kāps latviskās dzīvesziņas pārzinātāji Iveta un Vidvuds Medeņi, kuri sadziedāsies ar vietējām Latgales folkloras kopām. Pēc ziņām pl.13.05 visi aicināti uz „Krustpunktā” pārsteigumiem pilno brīvo mikrofonu.

Latvijas Radio tiešraižu izskaņā no Rēzeknes Festivāla parka pl.14.05 akustisko koncertu sniegs šī gada Latvijas pārstāve starptautiskajā dziesmu konkursā „Eirovīzija” Aminata un mūziķis Kristaps Rasims no grupas „Bez PVN”. Jāatzīmē, ka koncerta apmeklētājus gaida pārsteigums, jo uzstāsies arī kāds noslēpumainies viesis… Kurš, to varēs uzzināt 4.maijā pēc pl.14, apmeklējot Rēzeknes Festivāla parku vai klausoties LR1 un Pieci.lv tiešraidē.

Latvijas Radio rīkotie pasākumi veidoti sadarbībā ar Rēzeknes pilsētas domi un Rēzeknes novada pašvaldību. Aicinām Rēzeknes, kā arī tuvāku un tālāku apkaimju iedzīvotājus pievienoties Latvijas Radio komandai Rēzeknes Festivāla parkā un 3. un 4.maijā vērot īpašo svētku programmu ar Latgales iedzīvotāju piedalīšanos, intervijām un mūziķu koncertiem klātienē! Tie, kas nevarēs piedalīties pasākumos, varēs vērot video tiešraidi sabiedrisko mediju ziņu portālā Lsm.lv, bet programmu klausīties Latvijas Radio 1 un Pieci.lv tiešraidi.

Aicinām sekot līdzi 4.maija svētkiem veltītajām pārraidēm un aktuālajai informācijai Latvijas Radio interneta vietnē latvijasradio.lv. Par Latvijas Radio programmu jaunumiem iespējams uzzināt arī sociālo tīklu kontos Twitter, Facebook un Draugiem.lv.