Четверг, 28 марта 2024 г.

Именины: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

BBC PROMS LATVIJAS RADIO 3 - KLASIKA

No šī vakara līdz pat 17.augustam Latvijas Radio 3 – Klasika klausītājiem visā Latvijā piedāvās tiešraides no senākā un vērienīgākā akadēmiskās mūzikas festivāla „BBC Proms”, kurš notiek jau kopš 1895. gada.

Šovakar no plkst. 21:30 tiešraidē no Karaliskās Alberta zāles Londonā viesosimies festivāla „BBC Proms” Atklāšanas koncertā. Tajā uzstāsies februārī Rīgā iepazītie itāļu mūziķi - Romas „Santa Cecilia” akadēmijas simfoniskais orķestris un diriģents Antonio Papano. Viņi atskaņos Volfganga Amadeja Mocarta 35. simfoniju Re mažorā ("Hafnera") un Sergeja Rahmaņinova Otro simfoniju mi minorā, kā arī Roberta Šūmaņa Klavierkoncertu la minorā, kurā solists būs 18gadīgais poļu izcelsmes pianists no Kanādas Jans Ļiseckis.

Nākamās koncertu tiešraides no festivāla Latvijas Radio 3 – Klasika skanēs 19.jūlijā, 8., 9. un 17.augustā, kad festivāla koncertu cikla atskaņošanu noslēgsim ar lielisko latviešu mūziķu – Kristīnes Opolais un Birmingemas simfoniskā orķestra diriģenta Andra Nelsona uzstāšanos. Šī koncerta programmā skanēs Antonīna Dvoržāka Astotā simfonija Sol mažorā, fragmenti no Džuzepes Verdi operas “Otello” un Pētera Čaikovska operas “Jevgeņijs Oņegins”, kā arī Johana Štrausa “Ķeizariskais valsis”.

Festivāla tiešraides var klausīties arī mājas lapā www.latvijasradio.lv, bet LR3 programmu jaunumiem sekot līdzi sociālo tīklu kontos: www.twitter.com/Klasika_LR3 un www.facebook.com/programma.klasika. Plašāka informācija par festivālu http://www.bbc.co.uk/proms .

Latvijas Radio preses sekretāre

Ilze Zvaigzne

Tālr. 67206691; 26322811

e-pasts: ilze.zvaigzne@radio.org.lv