Четверг, 18 апреля 2024 г.

Именины: Laura, Jadviga

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

LATVIJAS RADIO PIEDĀVĀ SEMINĀRU ŽURNĀLISTIKAS PROFESIONĀĻIEM

Šajā vasarā Latvijas Radio piedāvās īpašu semināru žurnālistikas profesionāļiem, kuru vadīs vairākkārt godalgotā žurnāliste un pasniedzēja Hollija Kernana (Holly Kernan) no Sanfrancisko, ASV.

Latvijas Radio, Re:Baltica un Latvijas Žurnālistu asociācija ar Baltijas–Amerikas Brīvības fonda finansiālo atbalstu 26. un 27. jūlijā organizē apmācību semināru profesionāliem sabiedrisko un reģionālo mediju žurnālistiem. Semināra dalībnieki varēs iepazīties ar jaunākajām radio žurnālistikas tendencēm ASV, kā arī uzlabot savas prasmes radio un TV sižetu veidošanā, tostarp radoši izmantojot audio ierakstus un skaņas. Seminārā galvenais uzsvars tiks likts uz praktiskiem piemēriem no mūsdienu ASV radio žurnālistikas, ko semināra dalībnieki turpmāk varētu pielietot ik dienas, veidojot ziņu un pētnieciskās žurnālistikas materiālus.

Semināra pirmā dienā būs pieejama plašam žurnālistu lokam. Savukārt otrajā dienā notiks darbs šaurākās grupās ar individuālām konsultācijām un praktiskiem darba uzdevumiem. Abās dienās semināra dalībniekiem būs pieejams tulkojums efektīvākai apmācības nodrošināšanai. Apmācības vadīs Hollija Kernana no ASV. Šobrīd viņa darbojas gan kā Sanfrancisko reģionālā sabiedriskā radio KALW Ziņu dienesta vadītāja un ētera balss, gan kā radio žurnālistikas pasniedzēja Millsas Koledžā (Mills College) Kalifornijā. Viņa ieguvusi vairākus apbalvojumus par sasniegumiem žurnālistikā, tostarp 2009. gadā saņēmusi Gada žurnālistes balvu no Ziemeļkalifornijas Profesionālo žurnālistu savienības (Northern California Chapter of the Society of Professional Journalists). Tāpat regulāri augstus apbalvojumus saņem arī Kernanas izveidotais ziņu un analītiskais raidījums Crosscurrents, kas darba dienās skan KALW stacijā.

Plašāka informācija par iespēju pieteikties bezmaksas apmācībai būs pieejama Latvijas Radio un sadarbības partneru mājas lapās. Pieteikties ir aicināti profesionāli elektronisko plašsaziņas līdzekļu žurnālisti, kā arī vecāko kursu žurnālistikas studenti, kurus interesē elektroniskie mediji. Pieteikšanās notiks no 08.07. līdz 17.07. jūlijam, sūtot informāciju par sevi uz e-pastu: artjoms.konohovs@radio.org.lv .

Savukārt vairāk par lektori un mediju, kurā viņa darbojas skatieties šeit: http://www.kalw.org/people/holly-kernan

Latvijas Radio preses sekretāre
Ilze Zvaigzne
Tālr. 67206691; 26322811
e-pasts: ilze.zvaigzne@radio.org.lv