Среда, 24 апреля 2024 г.

Именины: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

HOLLIJAS KERNANAS ŽURNĀLISTIKAS SEMINĀRA PROGRAMMA

HOLLIJAS KERNANAS ŽURNĀLISTIKAS SEMINĀRA PROGRAMMA 26. UN 27.JŪLIJĀ

Latvijas Radio, Re:Baltica un Latvijas Žurnālistu asociācija ar Baltijas–Amerikas Brīvības fonda finansiālo atbalstu 26. un 27. jūlijā organizē apmācību semināru profesionāliem sabiedrisko un reģionālo mediju žurnālistiem. Praktiskās apmācības vadīs vairākkārt godalgotā žurnāliste un pasniedzēja Hollija Kernana (Holly Kernan) no Sanfrancisko, ASV.

Seminārā galvenais uzsvars tiks likts uz praktiskiem piemēriem un praktiskiem uzdevumiem no mūsdienu ASV radio žurnālistikas, ko semināra dalībnieki turpmāk varētu pielietot ik dienas, veidojot ziņu un pētnieciskās žurnālistikas materiālus.

Pasākuma norise:

Piektdiena, 26. jūlijs

13:30 – 14:30 – ierašanās, reģistrācija, vieglas pusdienas

14:30 – 17:45 – seminārs plašākam žurnālistu lokam par mūsdienu radio žurnālistikas tendencēm ASV, jaunākajiem piemēriem un idejām, ko var pielietot arī Latvijā, kā arī par jauniem sižetu veidošanas paņēmieniem un radošu audio izmantošanu. (Seminārs būs interesants arī televīzijas un multimediju jomas žurnālistiem, kā arī vecāko kursu žurnālistikas studentiem.)

Norises vieta: Eiropas māja, Aspazijas bulvāris 28, Rīga, 2. stāva zāle.

Tiks nodrošināta sinhronā tulkošana angļu/latviešu val.

17:45-20:00 – iespēja neformālā gaisotnē apspriest seminārā dzirdēto pie vīna glāzes

Norises vieta: kafejnīca „Kafka”, Globuss grāmatnīcas 2. stāvs, Vaļņu iela 26, Rīga

Sestdiena, 27. jūlijs

10:00-13:00 – Praktiskā nodarbība par mūsdienu paņēmieniem radio sižetu veidošanā, radio ierakstu kā stāstu (narrative story telling), un radošu audio izmantošanu (creative use of audio), lai piesaistītu un noturētu klausītāja uzmanību, rosinot iztēli (1. grupa)

14:00-17:00 - Praktiskā nodarbība par mūsdienu paņēmieniem radio sižetu veidošanā, radio ierakstu kā stāstu (narrative story telling), un radošu audio izmantošanu (creative use of audio), lai piesaistītu un noturētu klausītāja uzmanību, rosinot iztēli (2. grupa)

Norises vieta: Latvijas Radio, Doma laukums 8, Rīga

Tiks nodrošināta tulkošana angļu/latviešu val.

Pieteikšanās līdz 19.07. jūlijam, sūtot informāciju par sevi uz e-pastu: artjoms.konohovs@radio.org.lv . Piesakoties, lūgums norādīt vai vēlaties piedalīties abās semināra dienās vai tikai pirmajā dienā. Vietu skaits otrajā apmācību dienā ir ierobežots. Apmācības notiks bez maksas.

Par pasniedzēju

Hollija Kernana šobrīd darbojas gan kā Sanfrancisko reģionālā sabiedriskā radio KALW Ziņu dienesta vadītāja un ētera balss, gan kā radio žurnālistikas pasniedzēja Millsas Koledžā (Mills College) Kalifornijā. Viņa ieguvusi vairākus apbalvojumus par sasniegumiem žurnālistikā, tostarp 2009. gadā saņēmusi Gada žurnālistes balvu no Ziemeļkalifornijas Profesionālo žurnālistu savienības (Northern California Chapter of the Society of Professional Journalists). Tāpat regulāri augstus apbalvojumus saņem arī Kernanas izveidotais ziņu un analītiskais raidījums Crosscurrents, kas darba dienās skan KALW stacijā.

Vairāk par lektori un mediju, kurā viņa darbojas skatieties šeit: http://www.kalw.org/people/holly-kernan