Четверг, 28 марта 2024 г.

Именины: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio tiešraidīs no visas Latvijas

Šīs nedēļas otrajā pusē Latvijas Radio piedāvās piecas tiešraides no aizraujošiem notikumiem dažādos Latvijas novados.

Ceturtdien, 30.jūnijā, no plkst. 9:05 Latvijas Radio 1 raidījums „Kā labāk dzīvot” raidīs no Latvijas Dabas muzeja, kur zemeņu laika pilnbriedā stāstīsim par labākajām un saldākajām zemeņu šķirnēm un to, kāpēc tieši Latvijā audzētās zemenes mums garšo vislabāk.

Piektdiena, 1.jūlijs, Latvijas Radio 1 skanēs sarunu festivāla „LAMPA” zīmē. No plkst.12:30 līdz 14:00 Aidis Tomsons festivāla ietvaros vadīs raidījuma „Krustpunktā” diskusiju par Latvijas politisko partiju stiprumu un vājumu. Diskusijā piedalīsies politiķi, politologi, tiesību eksperti, žurnālisti un klātesošie festivāla apmeklētāji. Šai diskusijai plkst.15:05 sekos raidījuma „Ģimenes studija” veidotā saruna „Labas atzīmes, tātad laba izglītība”. Mairita Znotiņa un Agnese Drunka uz sarunu aicinās izglītības sistēmas veidotājus, skolu pārstāvjus, vecākus un studentus.

Savukārt raidījums „Pēcpusdiena” Artas Skujas un Tāļa Eipura vadībā pirmajā stundā no plkst.16:05 festivāla ietvaros ar nevalstisko organizāciju, uzņēmēju un klātesošie festivāla apmeklētāju iesaistīšanos rosinās sarunas par bēgļu un patvēruma meklētāju jautājumu. Bet no plkst.16:40 radio klausītājus un festivāla apmeklētājus uzrunāsim ar kultūras un mākslas palīdzību, stāstot par Mārtiņa Eihes un Kristas Burānes performanci „Robežas”, izrādi „Neatkarības bērni” un pagājušā gadā vētrainas ovācijas izpelnījušos „Politiķu cepienu”.

Raidījuma „Pēcpusdiena” otrās stundas tiešraidē no plkst.17:05 sarunas būs veltītas tam, kā interesanti dzīvot reģionos, bet šīs programmas noslēgumā stāstīsim par Latvijas Radio jauniešu kanāla Pieci.lv diskusiju par sociālo tīklu un demokrātijas attīstību un vakarā gaidāmo Ideju slamu.

Sestdienas, 2.jūlija, rītā plkst.11:05 Latvijas Radio 1 baudīs vasaras krāšņāko ziedu skaistumu, raidījuma „Kultūras rondo” tiešraidē esot klāt Rundāles pils Dārza svētkos. Tiešraidē klausieties īpašu stāstu par Zaļā teātra atklāšanu pēc rekonstrukcijas, kuru amfiteātra formā Rundāles pils baroka dārza plānā jau tālajā 1735. gadā bija iekļāvis slavenais itāļu arhitekts Frančesko Bartolomeo Rastrelli.

Nedēļas noslēgumā tiešraižu maratonu Latvijas Radio 1 un Latvijas Radio 2 noslēgs uz sportiska nots, tiešraidē no Liepājas sniedzot vienotu atbalstu Latvijas olimpiešiem un nododot viņiem īpašos līdzjutēju sveicienus pirms Riodežaneiro Olimpiskajām spēlēm. LR1 raidījuma "Piespēle" sporta žurnālisti Inita Kresa - Katkovska un Mārtiņš Kļavenieks, kā arī Latvijas Radio 2 sporta komentētājs Gunārs Jākobsons no plkst.12:15 līdz 13:00 LR1 un no plkst.14:05 līdz 15:00 LR2 tiksies ar daudziem sportistiem, treneriem un sporta entuziastiem, lai iesildītu gada lielāko sporta notikumu.