Пятница, 29 марта 2024 г.

Именины: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Farmācijas neredzamā vara

Jaunajā rudens sezonā Latvijas Radio Ziņu dienesta veidotais analītiskais raidījums „Īstenības izteiksme” atgriežas ar līdz šim nebijušu datu žurnālistikas pētījumu par farmācijas redzamo un neredzamo ietekmi Latvijā.

No 5. līdz 9.septembrim plkst.12:30 Latvijas Radio 1 piecās sērijās skanēs apjomīgs pētījums „Farmācijas neredzamā vara”, kurā Ziņu dienesta žurnālisti pētījuši datus par farmācijas kompāniju sniegto finansiālo atbalstu mediķiem. Katrā sērijā vērtējot citus aspektus, meklēsim sakarības un tendences, kas izriet no Veselības inspekcijā pirmo reizi iesniegtiem datiem, gan par ārstu resertifikāciju, gan farmācijas kompāniju maksājumiem ārstiem, kā arī radīsim risinājumus sistēmas uzlabošanai, uzklausot pašus ārstus un nozares pārstāvjus.

Šopavasar pieņemtie jaunie Ministru kabineta noteikumi paredz, ka visām farmācijas firmām, kuras strādā Latvijā, Veselības inspekcijā jāiesniedz pārskati par sniegto finansiālo atbalstu mediķiem. Latvijas Radio žurnālisti sadarbībā ar lsm.lv pētījuši un analizējuši lielu datu apjomu par to, cik daudz, kāda veida un kādās medicīnas jomās ārstiem atlīdzības piešķirtas. Sabiedrisko mediju portālā lsm.lv dažādas pētījumā apkopoto datu vizualizācijas ļaus skaidrāk izprast radio ēterā analizēto situāciju.

Pētījumu noslēgsim raidījumā „Krustpunktā” piektdien, 9.septembrī plkst. 13:05, ar veselības ministrijas un nozares pārstāvjiem diskutējot par atklātajiem problēmjautājumiem.

Latvijas Radio Ziņu dienesta un arī cikla „Farmācijas neredzamā vara” aktualitātēm sekojiet līdzi sabiedrisko mediju portālā lsm.lv un sociālajos tīklos twitter.com/LRZinas un facebook.com/LRzinas.

 

Ilze Zvaigzne

Latvijas Radio preses sekretāre

Tālr.67206691; 26322811

E-pasts: ilze.zvaigzne@radio.org.lv