Четверг, 28 марта 2024 г.

Именины: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

LATVIJAS RADIO 1 PIEDĀVĀ JAUNIESTUDĒJUMU PAR VELTAS LĪNES BĒRNĪBU

Veltas Līnes atcerei 90. dzimšanas dienā Latvijas Radio 1 piedāvā klausītājiem īpašu Radioteātra jauniestudējumu - Kārļa Pamšes tēlojumus par aktrises bērnību „Pastāsti man savus sapņus”. Lasījums vairākās daļās skanēs 17., 18. un 24. augustā plkst.17:05, un to veidojuši Anta Rugāte, Valdis Lūriņš un Andis Ploks.

Tas ir stāsts par radoša cilvēka sākotni, laikmeta un apkārtējās vides ietekmi uz personības veidošanos. Nozīmīgs šis gads ir arī režisoram vecmeistaram, Veltas Līnes draugam Kārlim Pamšem, kurš šogad nosvinējis 97.dzimšanas dienu! Aktrises bērnības atmiņās spilgti iezīmējas arī Grīziņkalna motīvi, sadzīves ainas un toreizējās Rīgas nomales iedzīvotāju cīņa par eksistenci un vēlmi no „purva bērniem” izsisties uz augšu, panākt savu sapņu piepildījumu. Velta Līne ir spilgts piemērs, ka sapņus iespējams īstenot.

Latvijas Radioteātra producente Alda Briede raidījumā „Kultūras Rondo” dalījusies atmiņās par aktrisi, ar kuru gadu gaitā bija izveidojušās draudzīgas un sirsnīgas attiecības: „Velta Līne bija brīnišķīga, liela, neatkārtojama māksliniece, par kuru saka – aktrise bez ampluā robežām, jo viņa ir spēlējusi pilnīgi visu – no jaunām mīlētājām līdz vecām vecenēm un traģiskām varonēm.” Šī gada 7.janvāra raidījuma ierakstu vēlreiz iespējams noklausīties šeit: http://ej.uz/AKTRISE .

Izcilās aktrises atcerei 90. dzimšanas dienā raidīsim arī Maksima Gorkija lugas „Vasarnieki” 1975.gada iestudējumu Nacionālajā teātrī, kurā Veltai Līnei ir nozīmīgā Varvaras loma. Tas būs dzirdams 27., 28., 29. un 30. augustā plkst.22:15. Lomās: Velta Līne, Gunārs Cilinskis, Imants Adermanis, Juris Pļaviņš, Lidija Freimane, Maruta Feldmane, Juris Kaminskis, Antra Liedskalniņa, Elza Radziņa, Ints Burāns, Uldis Dumpis, Māra Krauze un Juris Lejaskalns.

Klausieties un sekojiet kultūras jaunumiem Latvijas Radio 1 arī mūsu mājas lapā www.latvijasradio.lv , kā arī sociālo tīklu kontos: www.twitter.com/LatvijasRadio  un www.twitter.com/LatvijasRadioKultura .

 

Latvijas Radio

Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja

Ginta Subbota

Tālr. 67206750; 29431053

e-pasts: ginta.subbota@latvijasradio.lv