Четверг, 28 марта 2024 г.

Именины: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

LR3 Klasika aicina uz trio "Opera" studijas koncertu

Pirmdien, 7. novembrī, plkst.18:00 Latvijas Radio 3 - "Klasika" piedāvās klausītāju un skatītāju iemīļotā klavieru trio Opera jeb vijolnieces Svetlanas Okuņas, čellistes Ingas Sunepas un pianista Jura Žvikova koncertu, kuru Latvijas Radio 1. studijā iespējams apmeklēt bez maksas.

"Trio Opera ir viens no pavisam nedaudzajiem kameransambļiem Latvijā, kas nemainīgā sastāvā muzicē jau krietnu laiku un šī gada maijā atzīmēja 15.dzimšanas dienu,” stāsta koncerta producente Māra Šuba. Viņa arī uzsver: "Atzīmējot šo ievērības cienīgo faktu un novērtējot trio Opera ieguldījumu kamermūzikā, esam aicinājuši mūziķus piedalīties arī "Klasikas" rīkoto studijas koncertu ciklā. Ņemot vērā trio iespaidīgo repertuāru, kas nemitīgi tiek papildināts, izveidota programma, kas neatkārtos iepriekšējās un arī nedublēsies ar trio koncertu ieskaņojumiem, kas jau rodami Latvijas Radio arhīvā."

7. novembra programma atspoguļos klavieru trio Opera duālo dabu. "No vienas puses, tajā ietverts tradicionālais klavieru trio repertuārs no klasicisma un 20. gadsimta mūzikas pūra (Bēthovena Klavieru trio Sibemol mažorā (Allegretto) Wo.O 39 un Šostakoviča Klavieru trio reminorā op. 67). No otras puses, trio tiks pozicionēts kā ansamblis, kas gluži reāli saistīts ar operas un baleta žanru – proti, programmā iekļauts skaņdarbs par Riharda Vāgnera operas "Tanheizers" tēmām un īpaši 7. novembra koncertam autora aranžētu fragmentu no Artura Maskata baleta "Bīstamie sakari","  stāsta koncerta producente.

Klavieru trio Opera izveidots 2001. gadā, kad kopīgai muzicēšanai apvienojās divas (tolaik) Latvijas Nacionālās operas orķestra mūziķes – orķestra koncertmeistare, vijolniece Svetlana Okuņa un čellu grupas koncertmeistare Inga Sunepa, klāt pieaicinot pianistu Juri Žvikovu. Pimā uzstāšanās notika LNO Beletāžas zālē 2001. gada 20. oktobrī.

Koncerta apmeklējumam klātienē var pieteikties, zvanot pa tālruni 67206647 (darbdienās) vai pa e-pastu lr3koncerts@latvijasradio.lv (vietu skaits ierobežots). Ierašanās Latvijas Radio (Doma laukumā 8) 7. novembrī no plkst. 17.30, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Ieeja koncertā – bez maksas. Studijas koncertu vadīs Liene Jakovļeva.

Pateicamies Valsts Kultūrkapitāla fondam par atbalstu koncerta tapšanā. Plašāku informāciju par studijas koncertiem meklējiet Latvijas Radio 3 -"Klasika" mājas lapā: klasika.lsm.lv. Sekojiet līdzi LR3 jaunumiem sociālajos tīklos twitter.com/Klasika_LR3 un facebook.com/programma.klasika.

 

Latvijas Radio preses sekretāre

Ilze Zvaigzne

Tālr. 67206691; 26322811

E-pasts: Ilze.Zvaigzne@radio.org.lv

 

Ieviņa Ancena

LR3 - Klasika interneta portāla redaktore

Tālr. 26337544

E-pasts: ievina.ancena@radio.org.lv