Пятница, 29 марта 2024 г.

Именины: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio valsts svētkos piedāvās daudzveidīgu programmu

Svētku nedēļā visas Latvijas Radio programmas klausītājus iepriecinās ar svinīgiem, sirsnīgiem un patriotiskiem raidījumiem par Latvijas sasniegumiem, izcilām personībām un svētku norisēm.


Latvijas Radio 1 katru darba dienas rītu plkst.9:05 raidījumā „Kā labāk dzīvot” šonedēļ stāsta par Latvijas sasniegumiem visdažādākajās nozarēs, sākot ar zivsaimniecību un beidzot ar Latvijas pierobežas pēdējiem mohikāņiem, savukārt pēcpusdienas raidījumā „Ģimenes studija” plkst.15:05 viesosimies pie novadu gardēžiem, kuri stāstīs par gardākajiem ēdieniem svētku galdam.


Latvijas Radio 4 katru rītu plkst.7:45 jaunā rubrikā „Atgriešanās stāsti” iepazīstina ar uzņēmīgiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri nolēmuši atgriezties un veidot savu dzīvu Latvijā. Šo nedēļu LR5 – Pieci.lv piedāvā pavadīt īpašas latviešu mūzikas izlases „Pilnīgs simts” http://pilnigssimts.pieci.lv/ noskaņās.


Nedēļas vidū, 16.novembrī, plkst.19:00 Latvijas Radio 3 – „Klasika” piedāvās tiešraidi no Ministru kabineta balvas pasniegšanas ceremonijas un koncerta Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars". Savukārt LR5 – pieci.lv publicēs stāstus ar vēstuļu fragmentiem no savulaik izsūtītajiem cilvēkiem. Vienu no stāstiem pilnā apmērā klausieties 20.novembra raidījumā „Domnīca”.


Latvijas Republikas proklamēšanas 98.gadadienas rītā plkst. 9:00 LR1 tiešraidīs ekumēnisko dievkalpojumu no Doma baznīcas. Kāpēc debesis ir citādas, bet dvēsele tā pati? – raidījuma „Kultūras Rondo” studijā plkst.11:06 par Imanta Ziedoņa iepriekš nepublicētas dienasgrāmatas tēmām improvizēs dzejnieka dzīvesbiedre un aktrise Ausma Kantāne, aktieris Vilis Daudziņš un ģitārists Kaspars Zemītis.

Plkst.12:00 raidīsim Saeimas svinīgo sēdi, pēc tās „Krustpunktā” piedāvāsim sarunu ar profesori Vitu Matīsu. Savukārt plkst.13:55 ēterā komentēsim Latvijas Nacionālo bruņoto spēku vienību militāro parādi. Pēcpusdienā plkst.16:05 skanēs raidījuma „Latvijas stāsti Latvijas simtgadei” dalībnieku salidojums, kurā viesojās Valsts prezidents Raimonds Vējonis, bet par muzikālo baidījumu rūpējās Raimonds Pauls un Zigfrīds Muktupāvels. Programmas turpinājumā Latvijas Radioteātris aicina uz Andreja Eglīša dzejas iestudējumu „Ir tikai viena Latvija”.

Jau novakarē plkst.17:30 Latvijas Radio 3 – „Klasika” būs Nacionālajā teātrī, lai klausītājiem piedāvātu tiešraidi no Andra Pogas vadītā Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncerta ar Jāņa Ivanova, Artura Maskata, Romualda Kalsona, Jāņa Kalniņa, Pētera Vaska, Kristapa Pētersona un Raimonda Paula mūziku.


Svētki turpināsies pie Brīvības pieminekļa, un plkst.20:00 aicinām ieklausīties Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa uzrunā, bet plkst.21:00 visiem kopā dziedāt valsts himnu, apsveicot ikvienu valsts svētkos kā Latvijā, tā citur pasaulē. „Dievs svētī Latviju!” skanēs visos Latvijas Radio kanālos. Svētku dienas izskaņā Latvijas Radioteātrī LR1 plkst.22:05 noklausieties A. Čaka varoņeposu „Mūžības skartie” Eduarda Pāvula sniegumā.


18.novembrī Latvijas Radio 2 visu dienu skanēs svinīga un patriotiska latviešu mūzika. Arī Latvijas Radio 4 - Doma laukums” šajā dienā būs piesātināta programma. Jau no rīta raidījumā „Doma laukums” sekojiet līdzi reportāžām par Žoltoka skolas bilingvālo klasi, no Valkas - par izvēlēm dzīvot dzimtenē vai bagātākā kaimiņzemē, būs arī reportāžas no Piedrujas, Liepājas, Daugavpils un Krāslavas. Raidījumā „Diena pēc dienas” par skaistumu un modi Latvijā diskutēs Sergejs Kondrašins un Aļona Bauska. Bet dienas otrajā pusē aicinām ielūkoties vēsturē un uzzināt, kā gadu gaitā svinēta un mainījusies svētku tradīcija svinēt 18.novembri.