Вторник, 23 апреля 2024 г.

Именины: Jurģis, Juris, Georgs

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

LR2 AICINA KOPĀ VEIDOT KONCERTPOGRAMMU "MANAS TAUTAS DZIESMAS"

01.10.2013.

lr2 kopā ar klausītājiem veido

Koncertprogrammu “mANAS TAUTAS DZIESMAS”

Latvijas Radio 2 arī šajā gadā veido īpašu dāvanu Latvijai dzimšanas dienā – koncertprogrammu „Manas tautas dziesmas” un aicina tās veidošanā iesaistīties gan savus klausītājus, gan visus tos, kuriem tuva latviešu tautas dziesma.

Koncertprogrammas veidošanā ikviens var piedalīties līdz 10.oktobrim nobalsojot par trim skaistākajām latviešu tautas dziesmām Latvijas Radio 2 un „Latvijas Avīzes” mājas lapās, kā arī aizpildot anketas „Latvijas Avīzes” pielikumos „Nedēļa kabatā” (19.09) un žurnālā „Mājas Viesis” (20.09).

Savukārt drosmīgākos klausītājus aicinām iedziedāt tautas dziesmas paraugu un atsūtīt to uz Latvijas Radio 2 elektroniskā pasta adresi tautasdziesma@lr2.lv. Katrā koncertā vienam labākajam dziedātājam vai grupai, dosim iespēju muzicēt kopā ar profesionāliem mūziķiem koncertprogrammas „Manas tautas dziesmas” ietvaros kādā no koncertiem Ogrē, Rīgā, Valmierā, Tukumā, Jelgavā vai Liepājā.

„Mēs augstu vērtējam savu klausītāju,” par neparasto ideju stāsta Latvijas Radio 2 direktors Armins Ronis. „Nešaubos, ka starp cilvēkiem, kas mīl latviešu mūziku, atradīsies arī tādi, kas gribēs dalīties ar citiem savā priekā un varēšanā, godinot tautas dziesmas. Tāpēc gribam dot saviem klausītājiem iespēju uzstāties kopā ar lieliskiem profesionāļiem, ļaujot pasniegt arī viņiem savu dāvanu valstij tās svētkos.”

Lai noskaidrotu, kurš tiks uzaicināts piedalīties kādā no „Manas tautas dziesmas” koncertiem, līdz 20. oktobrim Latvijas Radio 2 gaidīs klausītāju iedziedātos tautasdziesmu paraugus MP3 formātā, kas jānosūta uz e-pastu tautasdziesma@lr2.lv.

Koncertprogrammā „Manas tautas dziesmas”, kas tiek veidota ar cieņas apliecinājumu savai zemei un rotaļīgu vieglumu mūzikā, Latvijas 95.dzimšanas dienas nedēļā skanēs latviešu tautas dziesmas, kurās mīt mūsu saknes, dvēsele un spēks. Vairāk nekā 30 tautas dziesmas jaunos, etnopopa manierē veidotos aranžējumos kopā ar Jubilejas orķestri Jāņa Strazda un Kristīnes Kārkles-Puriņas vadībā izdziedās Ingus Pētersons, Liene Šomase, Andris Ērglis, Atis Auzāns, Antra Stafecka, Ivo Fomins, Dainis Skutelis, Emīls Balceris un mūsu klausītāji.

Koncerti „Manas tautas dziesmas” notiks 8.novembrī Ogres kultūras centrā, 9.novembrī Valmieras kultūras centrā, 11.novembrī Rīgā, Dailes teātrī, 15.novembrī Tukuma pilsētas kultūras namā, 16.novembrī Jelgavas kultūras namā un 17.novembrī Liepājā, Olimpiskā centra Rožu zālē. Biļetes uz koncertiem nopērkamas „Biļešu Paradīze” kasēs un www.bilesuparadize.lv .

Latvijas Radio preses sekretāre

Ilze Zvaigzne

Tālr. 67206691; 26322811

e-pasts: ilze.zvaigzne@radio.org.lv

Izklaides Producentu grupa 7

Maija Tālberga

Tālr. 67606320; 29494794

e-pasts: maija@ipa7.lv