Среда, 8 мая 2024 г.

Именины: Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

LATVIJAS RADIO RAIDĪJUMS „KRUSTPUNKTĀ” ATKLĀJ PROBLĒMAS SOCIĀLAJĀ REHABILITĀCIJĀ

Ceturtdien, 17.oktobrī plkst.13.05 Latvijas Radio 1 raidījumā „Krustpunktā” piedāvāsim jaunu pētniecisko materiālu par iespējamām nelikumībām rehabilitācijas sfērā.

Vairākus mēnešus žurnālists Viktors Pupiks pētījis sabiedriskā labuma statusa saņēmušās biedrības „Neatkarība Balt” darbību sociālās rehabilitācijas - no atkarībām sirgstošu cilvēku atveseļošanas jomā. Radio rīcībā nonākusī informācija vedina domāt, ka biedrība, iespējams, patiesībā nelegāli nodarbina rehabilitēties nolēmušos cilvēkus. Žurnālista veidotajā materiālā dzirdēsiet gan aculiecinieku stāstīto par iespējām nokļūt rehabilitācijas centrā un notikumiem tajā, gan biedrības pārstāvja viedokli. Biedrība ir pietiekami slēgta organizācija, un savās telpās radio žurnālistu neielaiž. Arī vietējai pašvaldībai par biedrību ir maz informācijas, savukārt iepazīstoties ar publiski pieejamo informāciju, žurnālists secina, ka biedrība ir saistīta ar Jaunās Paaudzes draudzi.

Pēc Viktora Pupika pētnieciskā materiāla izskanēšanas „Krustpunktā” studijā plkst.13.30 plašāku diskusiju par sociālās rehabilitācijas centru darbību un uzraudzību Latvijā raisīs žurnālists Aidis Tomsons, runājot ar Narkoloģiskās palīdzības dienesta stacionāra virsārsti Sarmīti Skaidu un Labklājības ministrijas Sociālo pakalpojumu departamenta vecāko eksperti Inetu Pikšu. Tiks meklētas atbildes uz jautājumiem par šādu atveseļošanās centru darbības sociālajiem un ētiskajiem aspektiem, bezpeļņas organizāciju statusu un saistību ar reliģiskām organizācijām.

Latvijas Radio 1 raidījums „Krustpunktā” veido pētnieciskos raidījumus, pārbaudot informāciju, kas radījusi aizdomas par negodīgu rīcību, un veic žurnālistisku izmeklēšanu. Pēc autoru pētījumiem un izskanējušiem raidījumiem vairākkārt ierosināti kriminālprocesi un uzsākta izmeklēšana.

Klausieties raidījumu arī internetā: http://lr1.latvijasradio.lv/lv/raksts/krustpunkta/ipatna-sociala-rehabilitacija-atkariigajiem.a29682/ , kā arī sekojiet tviterī: @Krustpunkta .

Latvijas Radio preses sekretāre

Ilze Zvaigzne

Tālr. 67206691; 26322811

e-pasts: ilze.zvaigzne@radio.org.lv