Четверг, 28 марта 2024 г.

Именины: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

"Baltais Dzejas slams" Latvijas Radio 1.studijā

Sestdien, 9. septembrī pulksten 19:00 Latvijas Radio 1. studijā norisināsies “Baltais Dzejas slams”, pievienojoties mūsdienu kultūras foruma “Baltā nakts” norisēm, kā arī iesaistoties šīgada starptautiskā dzejas festivāla “Dzejas dienas ‘17” radošajā kopainā. Pasākumu veidos un tā tiešraidi sabiedriskā radio kanālos un sociālā tīklu kontos nodrošinās Latvijas Radio 1 un Pieci.lv.

 

Dzejas slams ir radoša sacensība, kurā aicināts piedalīties ikviens, nosūtot sevis sacerētu dzejoli uz adresi slams@pieci.lv. Iesūtītos dzejoļus vērtēs un slamam atlasīs pasākuma vadītāji, LR1 raidījuma “Cienījamie lasītāji. Etīdes par literatūru” veidotāji dzejnieks Toms Treibergs un rakstnieks Svens Kuzmins, kā arī LR1 kultūras raidījumu producente Santa Lauga un Pieci.lv komanda. Arī Toms ar Svenu savulaik piedalījušies Latvijā organizētajos dzejas slamos gan kā sāncenši, gan kā žūrijas dalībnieki.

 

“Baltais Dzejas slams” vienlaikus ir arī veltījums dzejniekam Eduardam Veidenbaumam, kuram šogad atzīmējam 150. gadskārtu. Tā kā Veidenbauma dzejoļi ir pazīstami ar savu tiešumu un skarbumu, arī dzejas slama tradīcijā tiek vērtēta ne tikai literārā, bet arī skatuviskā snieguma jauda. Līdz ar to, dzejas slams nav literatūras olimpiāde teicamniekiem, bet brīva platforma radošai izpausmei, kurā sava vieta ir arī nepareizībām un skarbākām intonācijām.

 

9. septembra vakarā Latvijas Radio 1. studijā spēkiem mērosies divpadsmit dalībnieki, kuru sniegumu vērtēs žūrija, kā arī viens brīvprātīgais pārstāvis no publikas. Dzejoļi tiks vērtēti desmit baļļu sistēmā, un savu vērtējumu sniegs arī skatītāji: pēdējo atzīmi vadītāji lūgs sniegt klātesošajiem studijā. No divpadsmit dalībniekiem nākamajā kārtā nokļūst seši, savukārt finālā – trīs dalībnieki. Gan pirmās, gan otrās un trešās vietas ieguvēji balvās saņems radošo procesu veicinošas balvas.

 

„Balto Dzejas slamu” papildinās arī jauno mūziķu uzstāšanās. Lai pieteiktos slama apmeklējumam skatītāju rindās, līdz 30. augustam jānosūta pieteikums uz adresi slams@pieci.lv. 

 

Sekojiet līdzi Latvijas Radio 1 un Pieci.lv aktualitātēm sociālās tīklošanas vietnēs Twitter un Facebook kontos @Latvijas Radio 1 un @Piecilv.