Четверг, 18 апреля 2024 г.

Именины: Laura, Jadviga

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Pieci.lv rudens sezonas jaunumi

Līdz ar mācību gada sākumu no 1. septembra Latvijas Radio 5 - Pieci.lv ēterā atgriežas raidījums „Portrets” ar Kristīni Komarovsku. Šajā sezonā raidījumā viesosies Lauris Reiniks, Gundega Skudriņa, Valters Pūce, Raimonds Pauls, Linda Leen, Kristīne Luīze - Avotiņa un citas Latvijas spilgtākās un iedvesmojošākās personības. Raidījums skanēs ik piektdienu plkst.19:00 ar atkārtojumu sestdienās plkst.13:00. 

 

Raidījuma veidotāja Kristīne Komarovska uzsver: „Sarunu raidījums „Portrets” ir par cilvēkiem, kas dara un kas cīnās. „Portrets” ir par tiem, kas spēj iedvesmot citus ar savu darbību un māk dalīties ar zināšanām. Tie notikti ir cilvēki, kuri ar savu darbošanos var rādīt piemēru jauniešiem par sekošanu saviem sapņiem un par to, ka ar talantu vien nepietiek - ir vajadzīgs smags darbs. „Portrets” ir par tiem, kas spēj domāt ārpus robežām. „Portrets” ir par personībām.”

 

Rudens sezonā Pieci.lv pievērsīs lielu uzmanību arī literatūrai. Pirmdienās plkst. 19:00 ēterā atgriezīsies klausītāju iemīļotais raidījums "Pieci lasa" kopā ar Renāti Punku. Ik mēnesi tiks izziņotas mēneša grāmatas, kuras aicināsim lasīt visiem mūsu klausītājiem, kā arī rakstīt un sūtīt  recenzijas uz adresi: lasa@pieci.lv līdz katra mēneša pēdējai piektdienai. Septembrī par mēneša grāmatu ir izsludināts Pāvila Sanajeva romāns "Apglabājiet mani aiz grīdlīstes."

 

Septembris Pieci.lv ēterā būs Dzejas mēnesis. Tā ietvaros notiks gan „Baltais Dzejas slams”, kad 9.septembra vakarā Latvijas Radio 1.studijā sacentīsies dzejas rakstītāji, gan arī izsludināta aptauja, lai noskaidrotu Pieci.lv klausītāju visu laiku mīļāko dzejnieku. Vairāk informācijas par Dzejas slamu meklē šeit: http://ej.uz/baltaisdzejasslams, savukārt aptaujas anketu par mīļāko dzejnieku aicinām aizpildīt te: https://docs.google.com/forms/d/1nXAQpLYFHsOvR1tQLESux9idzuAIsUNZVDpP1hqoi4w/edit

 

Seko līdzi Pieci.lv jaunumiem un aktivitātēm sociālās tīklošanas vietnēs Twitter, Facebook, Instgram un Youtube @Piecilv!