Пятница, 26 апреля 2024 г.

Именины: Rūsiņš, Sandris, Alīna

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

LATVIJAS RADIO DĀVĀ UNIKĀLU ARHĪVU UN MEKLĒTĀJU

Savā 88.dzimšanas dienā, Latvijas Radio klausītājiem dāvina pieeju ekskluzīvam audio arhīvam un meklētājam, kurā atrodamas pusotra miljona ierakstu vienības.

Latvijas Radio vienmēr ieguldījis nozīmīgus līdzekļus sava veidotā satura saglabāšanai. Šobrīd arhīva izmantošana tiek pacelta jaunā līmenī, piedāvājot tajā dažādas meklēšanas funkcijas, kas arhīvu padara plaši pieejamu un viegli lietojamu jebkuram interesentam.

No šodienas arhīvā www.latvijasradio.lv/arhivs pieejami materiāli, sākot ar 2003.gadu, un tos katrs var atlasīt pēc dažādiem parametriem – raidījuma nosaukuma, raidījuma autoriem, tēmām un viesiem. Būtiskākā ir iespēja meklēt sev interesentos ierakstus pēc atslēgas vārda, kas dod iespēju apkopot visdažādākos materiālus atbilstoši katra interesēm un vajadzībām. Pie ierakstiem redzami arī īsi apraksti par raidījuma tematiku, tā veidotājiem, uzaicinātiem viesiem un tamlīdzīga satura informācija, kā arī iespējams nokļūt pašreiz aktuālo raidījumu lapās.

Projekta veidotāja - Latvijas Radio Multimediju daļas vadītāja Linda Rulle uzsver: „Šis audioarhīvs ir kā unikāla radio bibliotēka vai informācijas banka, kurā vienkopus pieejams ārkārtīgi liels, nekur citur nepieejamu datu apjoms. To lieliski var izmantot profesionāļi un studenti dažādiem pētnieciskajiem darbiem, dažādu nozaru profesionāļi var atrast sev interesējošu saturu, vai katrs, kurš kopš 2003. viesojies mūsu studijās, paklausīties sevi vēlreiz.”

Arhīva ieraksti klausāmi Windows media formātā, bet ieraksti no 2012.gada arī jaunākajā mp4 formātā. Lai arī turpmāk uzlabotu arhīva meklētāja funkcionalitāti, aicinām izmantot kļūdu ziņojuma iespējas arhīva lapas kreisajā malā.

Savos svētkos sakām paldies klausītājiem par uzticību visu šo gadu garumā un novēlam pavadīt lielisku laiku, klausoties aktuālos raidījumus vai unikālus arhīva materiālus no četrām Latvijas Radio programmām!

Ik dienas sekojiet līdzi arī mūsu aktualitātēm sociālo tīklu kontos: twitter.com/LatvijasRadio, facebook.com/LatvijasRadio un draugiem.lv/latvijasradio.

Latvijas Radio preses sekretāre

Ilze Zvaigzne

Tālr. 67206691; 26322811

e-pasts: ilze.zvaigzne@radio.org.lv