Пятница, 19 апреля 2024 г.

Именины: Vēsma, Fanija

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

LATVIJAS RADIO UN TETEREVU FONDS ATKLĀJ PROJEKTU „RE!STARTS”

Latvijas Radio un Teterevu fonds šodien kopīgi atklāj sadarbības projektu „Re!Starts”, kura ietvaros Latvijas Radioteātris radīs konceptuāli jaunus iestudējumus, organizēs lugu konkursu dramaturgiem un izstrādās Radioteātra ilgtspējas koncepciju.

Projekta ietvaros Radioteātris veidos sociāli aktīvu, komunicējošu, respektablu un attīstīties spējīgu kultūras un teātra platformu, kas darbojas pilna sabiedrības modeļa (bērni, jaunieši, ekonomiski aktīvā sabiedrības daļa un seniori) interesēs. Radioteātris veidos konceptuāli jauna formāta seriālu, piedāvājot to Latvijas Radio 1 un Latvijas Radio 4 rīta programmu klausītājiem – ekonomiski aktīvajai, tomēr līdz šim mazāk iesaistītajai sabiedrības daļai. No 2.decembra katru darba dienas rītu seriāli skanēs LR1 ēterā plkst.9.05. Kā pirmo klausītājiem piedāvāsim Leldes Stumbres seriālu „Stopētāji” Jura Joneļa režijā. Savukārt Latvijas Radio 4 īpašs seriāls krievu valodā šajā pašā laikā skanēs no 27.janvāra.

Lai iepazīstinātu jauniešus ar Radioteātri un iesaistītu viņus radioteātra žanra attīstīšanā, tiks organizēts jaunatnei paredzētu raidlugu rakstīšanas un iestudēšanas konkurss ar tam sekojošu labākās lugas iestudēšanu Latvijas Radioteātrī un raidīšanu LR1 ēterā nākamā gada maija beigās.

Analizējot jaunās Radioteātra sezonas veiksmes un izaicinājumus, projekta „Re!Starts” komanda radīs arī ilgtspējas koncepciju repertuāra plānošanas sistēmas izstrādei, jauniešu auditorijas vēlmju un vajadzību noskaidrošanai ar tai atbilstoša repertuāra un formu ieviešanu. Koncepcijā apzināsim iespējas uzlabot arhīva materiālu pieejamību ar raidlugu nomu vai lejuplādes iespējām, kā arī iesaistei multimediju vides pasākumos un performancēs ārpus Latvijas Radio ētera laikiem. Īpašu uzmanību veltīsim tam, lai dalītos nedaudzo Radioteātra profesionāļu pieredzē ar jauniem radošajiem spēkiem: dramaturgiem, režisoriem, skaņu režisoriem sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju un J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju.

Aktīvākai komunikācijai ar auditoriju projekta „Re!Starts” veidotāji izmantos populārākos sociālos tīklus, padarot Latvijas Radioteātri par nozīmīgu un mūsdienīgu teātra mākslas un kultūras mediju, vienlaikus arī popularizējot līdzšinējo Latvijas Radioteātra veikumu, ļaujot jauniegūtajām auditorijām iepazīt Latvijas Radioteātra fondu krājumus. Aicinām sekot projekta aktivitātēm sociālo tīklu kontos: www.twitter.com/RestartsRT , www.facebook.com/RestartsRT un www.draugiem.lv/restartsrt, un aktīvi paust savu viedokli, iespaidus un idejas par piedāvāto saturu un radošajiem risinājumiem!

Latvijas Radio preses sekretāre

Ilze Zvaigzne

Tālr. 67206691; 26322811

e-pasts: ilze.zvaigzne@radio.org.lv

Projekta „Re!Starts” mākslinieciskais vadītājs

Kārlis Anitens

Tālr. 29462612

e-pasts: karlis.anitens@gmail.com