Суббота, 20 апреля 2024 г.

Именины: Mirta, Ziedīte

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

ATKLĀJ RĪGA 2014 AR LATVIJAS RADIO!

14.01.2014.

ATKLĀJ RĪGA 2014 KOPĀ AR RADIO!

Rīgai kļūstot par Eiropas Kultūras galvaspilsētu, Latvijas Radio programmas radīs iespēju ikvienam sajust svētku noskaņu, tiešraidēs atspoguļojot atklāšanas pasākumus un šo notikumu dalībnieku, organizatoru un līdzjutēju emocijas un pārdomas.

Piektdien, 17. janvārī, plkst. 19:00 LR3 - Klasika ēterā sāksies tiešraide no Latvijas Nacionālās operas, kur šajā vakarā pirmizrādi piedzīvos vērienīgais jauniestudējums - Riharda Vāgnera opuss tēlos "Rienci. Triumfs un sakāve". Savu trešo operu "Rienci" Rihards Vāgners sāka sacerēt tieši Rīgā un ar šo darbu aizsākās komponista pasaules slava, tādēļ orģināliestudējumam "Rienci. Triumfs un sakāve" Rīgas kā Eiropas Kultūras galvaspilsētas gadā ir dziļi simboliska nozīme. Iepriekšējo reizi Rīgā "Rienci" tika iestudēts pirms 136 gadiem - 1878. gadā, tāpēc šodienas Latvijas iedzīvotājiem tā būs pirmā iepazīšanās ar šo muzikālo vēstījumu. Operas un komponista saistība ar Rīgu tiek uzsvērta arī radošās apvienības "Hotel Pro Forma" un dāņu režisores Kirstenas Dēlholmas iestudētajā operas oriģinālversijā. Izrādē skanēs ne tikai mūzika no operas „Rienci", bet arī jaunā latviešu skaņu mākslinieka Voldemāra Johansona elektroniskā mūzika.

Sestdien, 18.janvārī no plkst.11:00 līdz 14:00 Latvijas Radio 1 tiešraidē stāstīs gan kā noris Grāmatu draugu ķēde – akcija „Gaismas ceļš", kad Rīgas ielās 2014 metru garumā no vecās Latvijas Nacionālās bibliotēkas uz jauno Gaismas pili no rokas rokā tiks padotas grāmatas. LR1 pieslēgsies arī Rīgas Centrāltirgum, kurā katrs no paviljoniem būs pārtapis par kādu Rīga 2014 programmas tematisko līniju.

Savukārt plkst.21:00 tiešraidē no Arēnas „Rīga" gan LR1, gan LR3 - Klasika klausītājiem piedāvāsim kultūras galvaspilsētas atklāšanas koncertu „Rīga dimd!" ar izcilāko pašmāju akadēmiskās, tautas un popmūzikas mākslinieku piedalīšanos.

Ik dienas jaunākos Rīga 2014 notikumus var uzzināt īpašajās ziņās un programmās, kas skan visās četrās Latvijas Radio programmās. LR1 Rīga 2014 aktualitātes dzirdamas pirmdienās plkst.11:05 raidījumā „Kultūras Rondo" un svētdienās 16:05 raidījumā „Viena Rīga, daudz talantu. LR 2 īpašās kultūras galvaspilsētas ziņas skan darba dienu rītos 7:30 un brīvdienu rītos plkst.8:30. Latvijas Radio 3 –Klasika otrdienu rītos 9:05 skan „Rīga 2014 Dienasgrāmatas", bet klausītāji krievu valodā var uzzināt jaunākos notikumus sestdienu rītos raidījuma „Doma laukums" ietvaros, kā arī rubrikās „Dzimuši Rīgā", „Rīgas brendi" un citās.

Visus par Rīga 2014 tapušos materiālus vienkopus var noklausīties arī internetā http://www.latvijasradio.lv/lv/tema/riga-2014.b69/, bet Latvijas Radio programmu jaunumiem sekot līdzi līdzi sociālo tīklu kontos twitter.com/LatvijasRadio, facebook.com/LatvijasRadio un  draugiem.lv/latvijasradio.

Latvijas Radio preses sekretāre

Ilze Zvaigzne

Tālr. 67206691; 26322811

e-pasts: ilze.zvaigzne@radio.org.lv