Четверг, 28 марта 2024 г.

Именины: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Pieci.lv septīto gadskārtu svinēs ar vērienīgu dzimšanas dienas festivālu

Atzīmējot jauniešu multimediālās platformas Latvijas Radio 5 – Pieci.lv septīto gadskārtu, Pieci.lv komanda klausītājus aicina uz dzimšanas dienas festivālu, kas norisināsies no 23. - 25. jūlijam. Sekojot līdzi divām virtuālām „skatuvēm” – Pieci.lv ēteram un sociālajiem tīkliem,  klausītāji varēs baudīt īstu festivāla gaisotni savā pagalmā, istabā, automašīnā, teltī vai meža ielokā. Trīs dienu programmā skanēs izcilu mūziķu koncertieraksti un intervijas, daudzsološāko jauno latviešu mākslinieku koncertu tiešraides, kā arī pasaules labāko DJ uzstāšanās ieraksti no festivāliem Latvijā un ārpus tās. Un, protams, Pieci.lv ētera personību sarunas, intervijas un uzstāšanās. Festivāla galvenie mākslinieki un pilna trīs dienu programma uz divām skatuvēm tiks izziņota tuvākajā laikā.

„Vasara ir festivālu laiks, kad tiekamies klausoties, dejojot un dziedot līdzi saviem mīļākajiem izpildītājiem, plecu pie pleca ar tūkstošiem domubiedru. Taču pasaules un Latvijas mūzikas festivālu pļavās šobrīd valda neticams klusums. Arī mūsu iespējas svinēt Pieci.lv dzimšanas dienu, satiekot klausītājus klātiene, ir ierobežotas, tāpēc izlēmām izmantot radio priekšrocības un kopā ar klausītājiem šovasar tomēr piedzīvot īstu festivāla atmosfēru. Mēs Pieci.lv FM viļņos, interneta tiešraidē un sociālajos tīklos nodrošināsim izcilu festivāla programmu, bet klausītāji ir aicināti uzcelt telti savā pagalmā, meža ielokā vai dzīvoklī, uzstādīt pamatīgākas skandas darba vietā vai atvērt automašīnas logu sastrēguma laikā un ļauties trīs dienu ceļojumam. Mēs varam būt cieši kopā Pieci.lv dzimšanas dienas festivālā un tajā pašā laikā ievērot visus piesardzības pasākumu,” stāsta Pieci.lv DJ un rīta raidījuma vadītājs Toms Grēviņš.

Labākie festivālu ieraksti, intervijas un koncerti FM skatuvē

Festivāla atklāšana notiks ceturtdien, 23. jūlijā, plkst. 20:00 FM skatuvē jeb Pieci.lv ēterā un interneta tiešraidē. Pirmajās divās festivāla dienās, 23. un 24. jūlijā, programmā skanēs Pieci.lv komandas izvēlētu pasaules zvaigžņu, leģendāru grupu un izcilu mūziķu koncertierakstu fragmenti, labāko deju mūzikas DJ uzstāšanās ieraksti no festivāliem Latvijā un pasaulē, kā arī Pieci.lv DJ uzstāšanās.

Savukārt sestdien, 25. jūlijā, ēterā skanēs Pieci.lv klausītāju un mūzikas industrijas pārstāvju izvēlēta mūzika un mīļākie koncertieraksti, kurus pavadīs stāsti par spilgtāko festivālu un koncertu apmeklējumiem.

Akustisko koncertu tiešraides un Zoom ballīte Digitālajā skatuvē

Festivāla norisei apmeklētāji aicināti sekot līdzi arī Digitālajā skatuvē, kas tiks izvietota sociālo tīklu Instagram, Facebook un Zoom platformās.

„Pieci.lv dzimšanas dienas festivāla Digitālajai skatuvei ir divi uzdevumi. Pirmais – sniegt iespēju tiem pašmāju māksliniekiem, kuriem šī būtu bijusi pirmā īstā „festivālu vasara”, tomēr uzstāties festivālā, satikt un uzrunāt savus klausītājus. Otrais, ne mazāk nozīmīgais uzdevums – radīt iespēju virtuāli satikties festivāla apmeklētājiem, vairojot kopā būšanas atmosfēru,” skaidro Toms Grēviņš.

Digitālo skatuvi 23. jūlijā plkst. 21:00 ar akustisko koncertu Instagram live atklās kāds no Latvijas pašmāju māksliniekiem. Festivāla norises laikā būs vērojami pieci pašmāju mākslinieku koncerti. Savukārt piektdien, 24. jūlijā,  raidījuma “Deju stacija” laikā, no plkst. 19:00, ikviens klausītājs aicināts pieslēgties kopīgai Zoom ballītei ar Pieci.lv ētera personībām.

Līdztekus koncertiem un mūzikai uz Digitālās skatuves norisināsies arī citas aktivitātes, tostarp kopīga festivāla brokastu gatavošana. Tiem, kuri vēlēsies paplašināt savu kultūras programmu, Pieci.lv ētera personības ieteiks īpašu festivāla filmu programmu, savukārt veselīga dzīves veida entuziastiem būs iespēja sekot līdzi festivāla sporta ziņām un veselības saglabāšanas ieteikumiem.

Festivāla galvenie mākslinieki un pilna programma divās skatuvēs tiks izziņota tuvākajā laikā. Festivāla programmai un norisei seko līdzi Pieci.lv sociālo tīklu kontos:

Instagram | http://instagram.com/PieciLV
Youtube | http://www.youtube.com/user/PieciLV
Facebook | http://www.facebook.com/PieciLV
Twitter | http://twitter.com/PieciLV

Latvijas Radio 5 – Pieci.lv izveidots 2013. gadā kā Latvijas Radio jauniešu satura multimediāla platforma.  Pieci.lv ir viens no ietekmīgākajiem zīmoliem jauniešu auditorijas vidū, kas veicina sabiedriskā medija misijas, vērtību un mērķu efektīvāku realizēšanu.

Atbilstoši mērķauditorijas vajadzībām, Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ir pieejams dažādos formātos. FM viļņos radiostacija dzirdama gandrīz trešdaļā Latvijas teritorijas, sasniedzot 73,1% valsts iedzīvotāju. Latvijas Radio 5 – Pieci.lv skan Rīgā 93,1 frekvencē, Daugavpilī 104,0 frekvencē, Liepājā102,1 frekvencē, Rēzeknē 103,8 frekvencē, Valmierā 89,5 frekvencē un Ventspilī 96,5 frekvencē. Tāpat jauniešu kanālu var klausīties internetā www.pieci.lv vai Pieci.lv aplikācijā, lejuplādējot to App Store vai Google Play.

Kantar TNS 2020. gada ziemas/pavasara radio auditorijas pētījumu dati liecina, ka Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ik nedēļu sasniedz 162 tūkstošus jauniešu visā Latvijā. Lielākā Pieci.lv auditorijas daļa ir vecumā no 16 līdz 34 gadiem.

 

Indra Zomerovska

Latvijas Radio Komunikācijas un multimediju daļas

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 28808589

E-pasts: indra.zomerovska@latvijasradio.lv