Среда, 17 апреля 2024 г.

Именины: Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Tiesa noraida Ogres novada pašvaldības prasību pret Latvijas Radio

2021. gada 4. martā – gandrīz astoņus mēnešus pēc Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas sprieduma, kurā pilnībā noraidīta Ogres novada pašvaldības prasība pret Latvijas Radio par nepatiesu ziņu atsaukšanu, Ogres novada domes priekšsēdētājs Egils Helmanis sociālajos tīklos turpina apgalvot, ka Ziņu dienesta analītiskais materiāls par pašvaldības automašīnu nomas iepirkumu ir “ziņu veidolā ietērpti meli” (E.Helmaņa citāta fragments, kas publiskots pašvaldības resursos – mājaslapā un sociālajos tīklos).

Latvijas Radio uzsver – mūsu žurnālisti ir pētījuši, pēta un pētīs valsts un pašvaldību rīcību ar publiskajiem resursiem, informējot par to sabiedrību gan ziņās, gan informatīvi analītiskajos un pētnieciskajos raidījumos. Šāda veida politiķu reakcijas neietekmēs sabiedriskā medija satura veidošanas principus vai žurnālistu darbu.

Aicinām ikvienu interesentu iepazīties ar tiesas sprieduma tekstu, kurā Ogres novada pašvaldības prasība ir pilnībā noraidīta, nekonstatējot nepatiesu ziņu izplatīšanu un nepamatotu, aizskarošu viedokļu paušanu. Pilnais tiesas spriedums šeit.