Четверг, 28 марта 2024 г.

Именины: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

No 4. aprīļa Latvijas Radio 1 ēterā svētdienu rītos skanēs jauns interaktīvi izklaidējošs raidījums ģimenēm “Gudrības pilieni”

Lieldienu rītā, 4. aprīlī, Latvijas Radio 1 sāks skanēt jauns raidījums – ģimenes spēle “Gudrības pilieni”. Tā ir izklaidējoši interaktīva radio spēle ģimenēm ar izzinošiem un uz izpratni vērstiem jautājumiem par kultūru un vēsturi, dabu un vidi, drošību un valodu. Raidījumu vadīs Latvijas leļļu teātra aktrise Dace Vītola, ēterā tas skanēs svētdienu rītos plkst. 10.05, kā arī būs pieejams Latvijas Radio mājaslapā un populārākajās podkāstu platformās. Pēc izskanēšanas ēterā Latvijas Radio 1 sociālo tīklu kontos ikviens interesents varēs izspēlēt “Gudrības pilienu” īpašo viktorīnu un atbildēt uz detektīvkundzītes Ausmas āķīgiem jautājumiem. 

“Gudrības pilieni” ir klausīšanās spēle bērniem un pieaugušajiem, kuras saturs būs balstīts uz skaņu, trokšņu, balsu un muzikālu tēmu atpazīšanu, kā arī ieklausīšanos, attapību, maņu izziņu un atbildēšanu uz jautājumiem, kurus uzdod “skaņu detektīvs”. Spēles fokuss ir uz dzirdēšanu un sadzirdēšanu: papildus attapības jautājumiem klausītājiem būs arī jāatpazīst Latvijas dziedātāju balsis, dabas skaņas un drošības signāli, tiks izmantota arī Latvijas Radio fonotēka un arhīvs, skanēs raidījuma viesu izvēlētās dziesmas vai to fragmenti.

Raidījumos klausītāji tiks iepazīstināti ar dažādām ģimenēm, kuras viesojas pie spēles vadītāja jeb “skaņu detektīva”: Lieldienās, pirmajā klausīšanās spēlē “Gudrības pilieni” raidījuma viesi būs Daņiļeviču ģimene, kurā piedalīsies tētis Agris, mamma Singita, astoņus gadus vecā meita Emīlija un 21 gadu vecais dēls Rūdolfs. Skaņu detektīvkundzītes Ausmas lomā iejūtas Latvijas leļļu teātra aktrise Dace Vītola, kurai ir liels pagodinājums būt daļai no Latvijas Radio: “Ar šo klausīšanās spēli vēlamies ievest prieku ikvienā ģimenē svētdienu rītos!” 

“Mēs esam priecīgas pievienoties Latvijas Radio lielajai raidījumu saimei ar klausīšanās un uzmanības spēli bērniem un pieaugušajiem “Gudrības pilieni”. Katrā spēlē kāda Latvijas ģimene atbild uz skaņu detektīvkundzītes Ausmas sagatavotiem jautājumiem, kā arī paši piedalās raidījuma skaņu plates veidošanā. Spēle ir kā izaicinājums – kurš kuru? Ausma vai klausīšanās spēles viesi?” – stāsta raidījuma producente Liene Vimba. 

Latvijas Radio saviem klausītājiem piedāvā daudzveidīgu ģimenēm un bērniem veltītu saturu, sākot no katru darba dienu skanoša raidījuma “Ģimenes studija”, līdz raidījumam “Burtu burvis”, kas palīdz bērniem attīstīt grāmatu lasītprieku un mīklu minēšanas konkursu “Greizie rati”. Īpaši iemīļots ir Radioteātra veidotais saturs ģimenēm un bērniem, tostarp ikvakara pasaciņa “Labu nakti”.

 

Papildu informācija:

Aleksandra Line

+371 2677 0707

aleksandra.line@latvijasradio.lv

Latvijas Radio

Komunikācijas un multimediju daļa