Пятница, 29 марта 2024 г.

Именины: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

„Dod pieci!” līdz šim saziedoti 176 268 eiro un saņemti

Aizvadīta sabiedrisko mediju labdarības maratona „Dod pieci!” piektā diennakts, un zināms, ka līdz 22. decembra plkst. 18.00 saziedoti 176 268 eiro. Visi labdarības maratonā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti līdzcilvēku atbalstam ar redzes, dzirdes vai kustību traucējumiem.

Pēdējās diennakts laikā „Dod pieci!” stikla studijā Doma laukumā uzstājušies pianists Andrejs Osokins, grupa „Rīgas modes”, dziedātājas Alise Joste, Katrīna Gupalo, dziedātājs Dons, reperi rolands če, Kurts un daudzi citi mākslinieki. 

„Dod pieci!” stikla studijā katru dienu viesojas ne vien populāri mūziķi, bet arī eksperti, daloties pieredzē par risinājumiem vides pieejamības uzlabošanā un cilvēcīgākas sabiedrības veidošanā. Tas viss vienota mērķa vārdā – lai palīdzētu tiem cilvēkiem, kas ikdienā sadzīvo ar redzes, dzirdes vai kustību traucējumiem. Šodien Latvijas Radio 1 raidījums „Krustpunktā” raidīja no stikla studijas, un raidījuma viesis bija labklājības ministrs Gatis Eglītis. Raidījumā tika runāts arī par nodarbinātības jautājumu cilvēkiem ar funkcionāliem traucējumiem. Viņš norādīja, ka „subsidētās nodarbinātības periods tiks pagarināts no 12 līdz 18 mēnešiem. Tas ir pietiekoši ilgs laiks, lai pusotra gada laikā izveidotu labas darba attiecības. Otrkārt, turpmāk valsts finansēs visas sociālās iemaksas. Darba devējiem būs izdevīgi nodarbināt šādus cilvēkus”. Tāpat labklājības ministrs publiski apsolīja, ka no 2023. gada katru gadu invaliditātes pensijas tiks piesaistītas visas valsts ekonomikas attīstībai.

Palīdzības pieteikumu skaits labdarības maratona „Dod pieci!” ietvaros turpina pieaugt, un viens pirmajiem no cilvēkiem, kam ziedojumi palīdzēs, ir 16 gadus vecā Elizabete. Jau no dzimšanas viņai ir uzstādīta diagnoze – bērnu cerebrālā trieka, spastiska teraperēze. Elizabete ir pārcietusi vairākas operācijas un  iziet regulāras rehabilitācijas. Kā stāstīja pati Elizabete, viņa ik dienu klausās labdarības maratonu un ir priecīga, ka tā laikā savāktie līdzekļi palīdzēs apmaksāt viņai nepieciešamo sēdēšanas sistēmu, ko valsts neapmaksā. Tādā veidā viņai būs iespēja būt patstāvīgākai, mobilai un pārvarēt līdz šim nepārvaramus šķēršļus. Kā sarunā ar „Dod pieci!” stikla studiju norādīja Elizabetes mamma Inese, tad viņu ģimenei ir bijis jācīnās jau kopš meitas dzimšanas. „Cīņa patiesībā ir diezgan nežēlīga. Jācīnās ir par ļoti daudzām lietām – bērnudārzu, skolu, un brīžiem tiešām ir jautājums – kādēļ, vai tiešām jūs nesaprotat?” retoriski jautā Inese.

Katru dienu labdarības maratonā „Dod pieci!” ar saviem personīgās pieredzes stāstiem dalās arī cilvēki, kuri paši ikdienā sadzīvo ar funkcionāliem traucējumiem, un ziedotāji.

Ziedotāja Katrīna labdarības maratona „Dod pieci!” ziedojumu veltījusi vecākiem kā Ziemassvētku dāvanu. „Domājot par šī gada tēmu, vēlos pastāstīt par savu māsas dēlu Emīlu, kurš ir vājdzirdīgs no mazotnes, taču es nepazīstu otru tik talantīgu jaunieti. Emīlam ir ļoti paveicies, jo viņš ir piedzimis lieliskā ģimenē, kas viņu atbalsta, un viņš var attīstīt savus talantus un idejas, bet apzinos, ka lielai daļai cilvēku ar funkcionāliem traucējumiem ikdiena nav tik vienkārša, un vide viņus ierobežo, bet tā noteikti nevajadzētu būt. Man pašai aug divi bērni, un es vēlos, lai viņi aug labākā pasaulē – tādā, kas ir atvērta un pieejama ikvienam."

 

“Dod pieci!” ziedošanas iespējas

 

Ikviens var ziedot līdzekļus “Dod pieci!” apmaiņā pret mīļākās dziesmas atskaņošanu Latvijas Radio 5 – Pieci.lv ēterā. Labdarības maratona laikā Latvijas Radio 5 – Pieci.lv radio skanēs tikai par ziedojumiem izvēlētās dziesmas. Ziedojumus, sākot no 5 eiro, var veikt mājaslapā www.dodpieci.lv.

Skaidras un bezskaidras naudas ziedojumus var veikt arī labdarības maratona ”Dod pieci!” stikla studijā Vecrīgā, Doma laukumā. Ziedojot klātienē, maratona organizatori lūdz ievērot drošības ierobežojumus un 2 metru distanci.

Tāpat skaidras un bezskaidras naudas ziedojumi tiek pieņemti arī „Circle K” degvielas uzpildes stacijās visā Latvijā.

Sabiedrisko mediju labdarības maratona “Dod pieci!” ietvaros noris arī labdarības izsoles, kurās tiek piedāvātas unikālas lietas, kas pieder Latvijā un pasaulē zināmiem cilvēkiem, kā arī dažādi piedzīvojumi un notikumi. Sekot līdzi aktuālajām labdarības izsolēm var www.izsole.dodpieci.lv    

Kā katru gadu – visi ziedojumi 100% apmērā tiek novirzīti labdarības mērķim caur ilggadējo ziedojumu partneri Ziedot.lv. Šogad palīdzības pieteikumu apkopošanā un atbalsta piešķiršanā cilvēkiem ar redzes, dzirdes vai kustību traucējumiem iesaistās invalīdu un viņu draugu apvienība “Apeirons” – nevalstiskā organizācija, kas jau gandrīz 25 gadus diendienā iestājas par vides pieejamības jautājumiem.

 

Par labdarības maratonu “Dod pieci!”

 

No 17. līdz 23. decembrim Vecrīgā, Doma laukumā, izbūvētajā stikla studijā uz 154 stundām tika ieslēgti Latvijas Radio 5 - Pieci.lv dīdžeji – Magnuss Eriņš, Linda Samsonova un Elīna Baltskara, lai sešarpus diennakšu garumā tiešraidē atskaņotu tikai par ziedojumiem izvēlētas dziesmas.

“Dod pieci!” tiešraidei var sekot līdzi sabiedriskajos medijos un mājaslapā dodpieci.lv.

Ik gadu labdarības maratons aktualizē kādu sabiedrībā nozīmīgu tēmu un atbalsta tās sabiedrības grupas, kurām tas ir patiesi nepieciešams. Labdarības maratona virsmērķis ir cilvēciskāka vide – katrs “Dod pieci!” stāsts ir par to, kur mums kā sabiedrībai ar sevi vēl jāstrādā.

“Dod pieci!” organizē Latvijas Radio sadarbībā ar Latvijas Televīziju un sabiedrisko mediju portālu LSM.lv. Projekta partneri ir labdarības organizācija Ziedot.lv un invalīdu un viņu draugu apvienība “Apeirons”. Labdarības maratona norises partneri ir Luminor banka un “Circle K”, komunikācijas kampaņu veido reklāmas aģentūra NORD DDB Riga.

Labdarības maratona „Dod pieci!” projekta lapas www.dodpieci.lv izveidi nodrošina digitālā satura mārketinga aģentūra “New Black”, informatīvi atbalsta “Visual Media”, “Clear Channel” un “Dscreens”. Stikla studijas baneru druku nodrošina digitālās drukas uzņēmums Magnum NT. Ziedot.lv labdarības izsoļu partneris ir “Pērkam Kopā”. Par studijas gaismu uzbūvi un aprīkojumu, tostarp vides pieejamību cilvēkiem ar kustību traucējumiem, rūpējas kompānija NA. Epidemioloģisko prasību nodrošināšanai Centrālā Laboratorija nodrošina stikla studijas dīdžeju testēšanu un Covid-19 antigēnu testus visiem labdarības maratona „Dod pieci!” darbiniekiem un stikla studijas viesiem. Dažāda veida atbalstu snieguši vēl vairāk nekā 20 uzņēmumu. 

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Latvijas Radio

Tālr.: +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv