Пятница, 19 апреля 2024 г.

Именины: Vēsma, Fanija

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

MUZEJU NAKTĪ AICINA UZ KOPĪGU SADZIEDĀŠANOS VECRĪGĀ

Sestdien, 17.maijā, „Muzeju nakts" ietvaros Vecrīgas sirdī tiks rīkots unikāls pasākums „Dzintara dziesmas pāri gadiem un laikiem", kura laikā ikvienam būs iespēja sadziedāties kopā ar grupām „Apvedceļš" un „Baltie lāči".

Sešu stundu garumā Latvijas Radio 1.studijā, Doma laukumā 8, kas ikdienā nav pieejama plašai auditorijai, ikviens apmeklētājs varēs pievienoties populāru dziesmu izdziedāšanai pasākumā, kas tāpat kā pārējās šīs nakts aktivitātes veltīts saules akmenim – dzintaram.

Uz Muzeju nakts pasākumu Radiomājā šogad aicina Latvijas Radio 2 (turpmāk – LR2) un raidījuma „Dzintara dziesmas" līdzautori - mobilo sakaru operators „Amigo". Dziedāšanu kopā ar grupām „Apvedceļš" un „Baltie lāči" vadīs LR2 ētera balss Velga Vītola, no plkst.19.00 līdz 1.00 naktī aicinot izdziedāt daudzas tautā iemīļotas dziesmas. Uz ekrāna tiks demonstrēti dziesmu teksti, tādēļ dziedāt līdzi varēs arī tie, kas dziesmu vārdus piemirsuši.

„Šī ir unikāla iespēja visiem interesentiem apmeklēt Latvijas Radio ēku un 1.studiju, jo Radiomāja reti ir atvērta tik plašam apmeklētāju lokam. LR2 izveidoto īpašo muzikālo programmu varēs dzirdēt klātienē un arī radio ēterā, kad LR2 tiešraidē pieslēgsies 1.studijai. Apmeklējiet Latvijas Radio, pamēģināsim 17.maija vakarā pasākumā „Dzintardziesmas pāri gadiem un laikiem" sadziedāt kopā „dzintardziesmas"," aicina LR2 programmas direktors Armins Ronis.

„Mēs zinām, ka pozitīvu emociju apmaiņa ir viens no lieliskākajiem veidiem, kā saliedēt cilvēkus un palīdzēt tiem kļūt tuvākiem. Un kas gan spēj iepriecināt vairāk kā

skaista dziesma? Kopā ar LR 2 veidotā sadziedāšanās būs skanīgs ceļojums latviešu skaistāko dziesmu vēsturē. Noteikti atnāciet, jo šai naktī varēsiet gan izdziedāties, gan

piedalīties muzikālos konkursos, gan arī saviem mīļajiem nosūtīt īpašus sveicienus no

notikuma vietas", aicina „Amigo" vadītājs Artūrs Freimanis.

Latvijas Radio 2 klausies arī internetā http://www.latvijasradio.lv/lv/tiesraide/?channel=2 un programmas aktuālajai informācijai seko līdzi sociālajā tīklā twitter.com/LatvijasRadio2. Plašāka informācija par „Muzeju nakti 2014" ir pieejama arī mājaslapā http://muzeju-nakts.lv/lv/.

Latvijas Radio Sabiedrisko attiecību daļa

Liene Vimba

Tālr. 67206691; 26595226

E-pasts: liene.vimba@radio.org.lv