Суббота, 20 апреля 2024 г.

Именины: Mirta, Ziedīte

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

LR4 un LTV7 piedāvās īpašu Eiroparlamenta pēcvēlēšanu diskusiju

Sestdien, 24. maijā, kad noritēs Eiropas Parlamenta vēlēšanas, Latvijas Radio 4 un Latvijas Televīzija saviem klausītājiem piedāvās unikālu sadarbības projektu „Eiropa izvēlas. EP vēlēšanas Latvijā”, kas tapis abu sabiedrisko mediju sadarbības rezultātā. Pirmoreiz Eiroparlamenta vēlēšanu vakarā plkst. 20:00 raidījumu tiešraidē vienlaikus translēs gan LR4, gan LTV7, kurā skatītājiem atklāsies arī radio raksturīgā darba specifika.

Eiropas Parlamenta pēcvēlēšanu raidījumu no plkst. 20:00 līdz 22:00 vadīs žurnālisti no LR4 un LTV7 Aleksandrs Aļeksējevs un Jana Rubinčika. Sarunā ar politikas vērotājiem Andreju Hotejevu, Kristianu Rozenvaldu un ārpolitikas ekspertiem Diānu Potjomkinu un Edvīnu Inkēnu tiks analizēta vēlēšanu norise un šāgada vēlēšanu specifika, salīdzinot ar citiem gadiem, kā arī vērtētas deputātu kandidātu izredzes iegūt kādu no astoņiem mandātiem Eiropas Parlamentā. Raidījuma laikā izskanēs jaunākās ziņas un tiešās reportāžas no vēlēšanu iecirkņiem, Centrālās vēlēšanu komisijas un partiju birojiem, kā arī sarunas ar LR4 korespondentiem Grieķijā un Ukrainā.

LR4 un LTV7 kopīgi veidoto raidījumu „Eiropa izvēlas. EP vēlēšanas Latvijā” varēs klausīties LR4 ēterā un vērot LR4 mājaslapā http://lr4.latvijasradio.lv/lv/lr4/, skatīties kanālā LTV7, www.ltv.lv un Latvijas sabiedrisko mediju portālā rus.lsm.lv.

Latvijas Radio preses sekretāre
Laura Elizabete Vanaga
Tālr. 67206691; 26587875
E-pasts: laura.vanaga@radio.org.lv