Пятница, 29 марта 2024 г.

Именины: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio Ziņu dienestu turpmāk vadīs Uģis Lībietis

Latvijas Radio Ziņu dienestu turpmāk vadīs Uģis Lībietis

Latvijas Radio Ziņu dienestu no šī gada 7. marta vadīs līdzšinējais Latvijas Radio Ziņu dienesta vecākais ārzemju ziņu korespondents Uģis Lībietis. Piemērotākais kandidāts izraudzīts atklāta konkursa ceļā. Līdzšinējā Ziņu dienesta vadītāja Mirdza Lele savus amata pienākumus turpinās pildīt līdz Lībieša stāšanai amatā.

„Uģis Lībietis nešaubīgi ir profesionālis, kurš jau vairāk nekā 20 gadus diendienā bijis saistīts ar Latvijas Radio. Man ir liels gandarījums, ka Ziņu dienesta vadītāja pēctecis nāk no pašu vidus – ticu, ka Uģis ar savu stratēģisko skatu, mugurkaulu un orientāciju uz izcilu komandas darbu, būs patiešām labs Ziņu dienesta vadītājs,” norāda konkursa komisijas vadītāja, Latvijas Radio valdes locekle programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos Ieva Aile. Vienlaikus I. Aile izsaka lielu pateicību līdzšinējai Ziņu dienesta vadītājai Mirdzai Lelei par ieguldījumu sabiedriskā radio ziņu programmu attīstībā, nodrošinot operatīvu, kvalitatīvu un uzticamu ziņu veidošanu sabiedrības informēšanai par aktuālo Latvijā un pasaulē. Mirdza Lele, kas Latvijas Radio Ziņu dienestu vadījusi no 2015. gada, amatu atstāj pēc pašas vēlēšanās.

Runājot par savu vīziju Ziņu dienesta vadītāja amatā, Lībietis norāda, ka šobrīd, kad Latvijas sabiedriskie mediji atrodas apvienošanas priekšā, ir svarīgi panākt, lai Latvijas Radio Ziņu dienests kļūtu vēl profesionālāks un konkurētspējīgāks. „Pērn Latvijas Radio Ziņu dienestā jau tika aizsāktas dažādas iekšējās reformas un mainīts dažādu programmu saturs, taču šo darbu ir nepieciešams turpināt, tādējādi vēl vairāk pilnveidojot un noslīpējot programmu. Tomēr pāri visam ir Ziņu dienesta komanda, kurai arī ir nepieciešams uzmundrinājums un atbalsts laikā, kad netrūkst kritiķu un skeptiķu, kas apšauba sabiedriskā medija spējas, nepieciešamību un profesionalitāti,” norāda jaunizraudzītais Latvijas Radio Ziņu dienesta vadītājs Uģis Lībietis.

 

Uģis Lībietis Latvijas Radio strādā kopš 1999. gada. Gadu gaitā pildījis dažādus pienākumus – bijis gan ārzemju ziņu redaktors, gan programmu vadītājs un ārzemju korespondents. Kopš 2020. gada Latvijas Radio 1 ēterā vada un veido raidījumu „Diplomātiskās pusdienas”.

Uģis Lībietis Rīgas Stradiņa universitātē ieguvis bakalaura grādu politikas zinātnē. No 2022. gada ir arī Latvijas Ārpolitikas institūta asociētais pētnieks. Lībietis brīvi pārvalda latviešu, krievu un angļu valodu, kā arī spēj komunicēt vācu, ukraiņu, baltkrievu un poļu valodā.

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: +371 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv