Пятница, 26 апреля 2024 г.

Именины: Rūsiņš, Sandris, Alīna

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radioteātrī tapusi radiosāga jauniešiem "Būda mežā"

24., 25., 31. maijā un 1. jūnijā plkst. 17:05 Latvijas Radio 1 notiks pirmatskaņojums jaunajam Latvijas Radioteātra iestudējumam – radiosāgai četrās daļās “Būda mežā”, kas paredzēta jauniešiem. Iestudējums tapis Borisa un Ināra Teterevu atbalstītā projekta “Re!Starts” ietvaros. Visas iestudējuma daļas pēc atskaņošanas ēterā būs dzirdamas arī “Re!Starts” profilā facebook.com/RestartsRT.

“Tas var notikt jebkurā skolā, jebkurā klasē, jebkurā kompānijā. Un, visticamāk, - tas notiek. Tikai mēs par to neko nezinām. Uzzinām tad, kad apturēt notiekošo vairs nav iespējams un sauciens pēc palīdzības izskan tumsā un tukšumā. Skarbi, atklāti un provocējoši – tā Latvijas Radioteātris projekta “Re!Starts” ietvaros runā par šodienas jauniešiem,” par iestudējumu teic režisore Ināra Kolmane.

Jaunais iestudējums par aktuālo līdzāspastāvēšanas tēmu runā kodolīgi. Katra iestudējuma daļa ir tikai 15 minūtes gara, lai klausītājs koncentrēti varētu sekot līdzi notikumiem.

Aivas Birbeles luga “Būda mežā” 2014. gada janvārī uzvarēja jauniešu auditorijai paredzēto raidlugu konkursā. Režisore Ināra Kolmane, skaņu režisori Ungars Savickis un Kristīne Zolotorenko kopā ar jaunajiem aktieriem – Leldi Dreimani, Beāti Zviedri, Paulu Ķesteri, Āri Matesoviču, Kārli Tolu, Kalvi Sleži un Reini Boteru – radījuši skaņu sāgu, ko ir vērts dzirdēt, lai padomātu. Vēl lugā iesaistītas jauniešiem pietuvinātas personas, ko atveidos Leonarda Ķestere-Kļaviņa, Jolanta Strikaite, Samira Adgezalova, Andris Morkāns, Vidvuds Medenis, Artis Drozdovs un Juris Jope.

Latvijas Radioteātra projektu “Re!Starts” atbalsta Boriss un Ināra Teterevi. Projekta mērķis ir ieviest Latvijas Radioteātrī jaunas formas un satura darbus, kas pielāgoti mūsdienu steidzīgajam radioklusītājam. “Re!Starts” ietvaros LR1 un LR4 šajā sezonā kopā radīti jau pieci radioseriāli, izstrādāta Radioteātra ilgtspējas koncepcija, īstenots raidlugu konkurss un iestudēta uzvarējusī luga.

Projekta „Re!Starts” aktualitātēm aicinām sekot līdzi mājaslapā www.latvijasradio.lv, kā arī sociālo tīklu kontos: www.twitter.com/RestartsRT, www.facebook.com/RestartsRT un www.draugiem.lv/restartsrt. Informatīvs audio rullītis par iestudējumu pieejams šeit: http://i.mixcloud.com/CHwe7J.

Latvijas Radio preses sekretāre
Laura Elizabete Vanaga
Tālr. 67206691; 26587875
E-pasts: laura.vanaga@radio.org.lv

Projekta „Re!Starts” mākslinieciskais vadītājs
Kārlis Anitens
Tālr. 29462612
E-pasts: karlis.anitens@gmail.com