Четверг, 28 марта 2024 г.

Именины: Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 2 dzimšanas dienā laiž klajā mūzikas interneta radio „Vecās plates”

 

Atzīmējot savu 28. dzimšanas dienu, Latvijas Radio 2 saviem klausītājiem sarūpējis īpašu dāvanu – mūzikas interneta radio „Vecās plates”, kas jau no šodienas pieejams Latvijas Radio 2 mājaslapā, bet drīzumā arī Latvijas Radio mobilajā lietotnē.

 

„Liela daļa no Latvijas Radio 2 lineārās apraides mūzikas īpatsvara ir laika pārbaudi izturējušās muzikālās vērtības – tai skaitā arī tā dēvētā „latviešu estrāde”. Vairums no Latvijas iedzīvotājiem šīs dziesmas ir dzirdējuši jau no agras bērnības vai jaunības – sabiedrībā tās dēvē arī par „zelta dziesmām”, un daudzas no tām jau ir folklorizējušās. Priecājamies, ka tagad šīs laika pārbaudi izturējušās estrādes dziesmas ir pieejamas klausītājiem viņiem ērtā laikā un vietā,” norāda Latvijas Radio 2 direktors Kaspars Mauriņš.

 

Jaunajā Latvijas Radio 2 interneta radio „Vecās plates” skanēs latviešu estrādes izcilākie izpildītāji Nora Bumbiere, Margarita Vilcāne, Viktors Lapčenoks, Ojārs Grinbergs, Žoržs Siksna, Uldis Stabulnieks, Aija Kukule, Mirdza Zīvere, Edgars Liepiņš, Andrejs Lihtenbergs, Ingus Pētersons, Imants Skrastiņš un daudzi citi, kuri izpildīs izcilāko komponistu, tai skaitā Maestro Raimonda Paula radītās dziesmas. Tāpat interneta radio „Vecās plates” varēs dzirdēt arī instrumentālos skaņdarbus Latvijas Radio bigbenda izpildījumā. Kopumā „Vecās plates” piedāvā vairāk nekā 1000 dažādus ierakstus.

 

Mūzikas interneta radio „Vecās plates” jau pieejams Latvijas Radio 2 mājaslapā: https://live.latvijasradio.lv/vecas-plates.

 

Atzīmējot savu 28. dzimšanas dienu, Latvijas Radio 2 lineārajā ēterā saviem klausītājiem 1. aprīlī sagatavojis arī īpašu programmu. Visas dienas garumā klausītāju Zvaigžņu koris Ata Auzāna virsvadībā Latvijas Radio 1. studijā ierakstīs dziesmu “Paldies tev, Radio”. Savukārt, Latvijas Radio 2 ēterā rīta cēliens no plkst. 8.00 būs divu Kasparu vadībā – Kaspara Markševica un Kaspara Mauriņa, bet no plkst. 15.00 studijā būs divi Aivji – Aivis Liepiņš, aktīvs LR2 klausītājs un draugs, kā arī viens no Zvaigžņu kora dalībniekiem. Plkst. 18.00 Latvijas Radio 2 ēterā skanēs grupas „Līvi” labāko dziesmu koncerta „Dzintara mēness” ieraksts.

 

Par Latvijas Radio 2

 

Latvijas Radio 2 ir klausītākā radio stacija Latvijā, atskaņojot dziesmas dzimtajā valodā un veidojot praktisku, izklaidējošu, dzīves kvalitāti veicinošu saturu un piederību latviskajai kultūras telpai. Kantar TNS auditorijas pētījuma 2022. gada rudens – 2023. ziemas dati liecina, ka Latvijas Radio 2 ir tirgus līderis klausīšanās laika daļā (19,03% no visu Latvijas raidstaciju klausīšanās laika), dienā sasniedzot vairāk nekā 193 tūkstošus klausītāju.

 

Papildu informācijai:

Liene Pālēna

Latvijas Radio

Galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 26104145

E-pasts: liene.palena@latvijasradio.lv