Пятница, 29 марта 2024 г.

Именины: Agija, Aldonis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio veidotās programmas Eiropas Parlamenta vēlēšanām

Šajā nedēļas nogalē Latvijas Radio veltīs uzmanību Eiropas Parlamenta vēlēšanām, kuras notiks 24.maijā. Kamēr vēlētāji Latvijā tiek aicināti balsot par kādu no astoņiem EP deputātu kandidātiem, tikmēr LR1 un LR4 - Doma laukums informēs savus klausītājus par vēlēšanu aktualitātēm gan radio studijā, gan tiešajās reportāžās no Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK), vēlēšanu iecirkņiem un politiķu birojiem.

Piektdien, 23.maijā, plkst. 13:00 LR1 raidījumā “Krustpunktā” eksperti diskutēs par Eiropas Parlamenta vēlēšanām un spriedīs, kādu jaunu pienesumu nākamie EP deputāti varētu sniegt Eiropai. Diskusiju vadīs žurnāliste Māra Jansone.

EP vēlēšanu dienā, 24.maijā, no plkst. 20:00 līdz 23:00 vakara programmā “Latvija izvēlas savu nākotni Eiropā” LR žurnālists Aidis Tomsons sarunā ar ekspertiem, politiķiem un žurnālistiem analizēs ‘exit poll’ datus un diskutēs par provizoriskajiem vēlēšanu rezultātiem. Jaunākās ziņas raidījuma laikā tiks pārraidītas ik pusstundu.

25.maija pusnaktī uz pirmdienu plkst. 00:00 Latvijas Radio translēs CVK preses konferenci, kurā paziņos vēlēšanu rezultātus. Pēc tam līdz plkst. 01:00 Māra Jansone radio studijā analizēs rezultātus ar politologu Jāni Ikstenu un žurnālistu Māri Zanderu, kā arī telefonintervijās uzzinās politiķu viedokli.

Savukārt LR4 - Doma laukums un LTV7 24.maijā plkst. 20:00 piedāvās unikālu sadarbības projektu “Eiropa izvēlas. EP vēlēšanas Latvijā”, tiešraidē vienlaikus translējot gan LR4, gan LTV7 un atklājot arī radio raksturīgo darba specifiku. Laikā līdz plkst. 22:00 žurnālisti no LR4 un LTV7 Aleksandrs Aļeksējevs un Jana Rubinčika sarunāsies ar politikas vērotājiem un ārpolitikas ekspertiem, kā arī izskanēs tiešās reportāžas no vēlēšanu iecirkņiem, CVK un partiju birojiem un sarunas ar LR4 korespondentiem Grieķijā un Ukrainā.

Visas Latvijas Radio programmas iespējams klausīties arī internetā latvijasradio.lv. Latvijas Radio programmu jaunumiem iespējams sekot līdzi sociālo tīklu kontos twitter.com/LatvijasRadio, facebook.com/LatvijasRadio un  draugiem.lv/latvijasradio.

Latvijas Radio preses sekretāre
Laura Elizabete Vanaga
Tālr. 67206691; 26587875
E-pasts: laura.vanaga@radio.org.lv