Среда, 24 апреля 2024 г.

Именины: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latvijas Sabiedriskie Mediji

Preses relīzes

Latvijas Radio 2 ielūdz uz Jāņa Petera atmiņu brošūras atvēršanu

Ieskandinot Jāņa Petera 75 gadu jubilejas mēnesi, Latvijas Radio 2 aicina uz tikšanos preses pārstāvjus un interesentus kultūras vasarnīcā „Esplanāde 2014” 9.jūnijā plkst. 18:00, lai kopā ar gaviļnieku atvērtu Daigas Mazvērsītes sarakstīto foto un atmiņu brošūru par Jāni Peteru – dzīvē un dziesmā, dzejā un mūzikā.

Atzīstot, ka Jānis Peters ir liela mēroga personība, kas Latvijā vēl nav līdz galam novērtēta, Daiga Mazvērsīte saka: „Mani fascinē šī cilvēka fantāzija, stabilitāte, apbrīnojamais cilvēcīgums un milzīgās darbaspējas. Peters viens ir paveicis tik, cik to iespētu trīs līdz pieci dzejnieki kopā. Pārsteidz arī viņa darbu plašā amplitūda dažādos mūzikas žanros, no dziesmām līdz operas libretam. Lielkoncertā Petera daiļradi ieraudzīsim jaunā gaismā un daudziem klausītājiem tas būs atklājums.”

Godinot tautas dzejnieku, pirmdien, 2.jūnijā skanējumu Latvijas Radio 2 uzsāk raidījumu cikls „No Jāņiem līdz Pēteriem”, kur atmiņās par dzejnieku dalīsies Petera draugi un kolēģi. Divu nedēļu garumā katru dienu plkst. 16:00 sirsnīgi un aizraujoši par  kopīgi piedzīvoto stāstīs Marija Naumova, Viktors Lapčenoks, Dita Lūriņa, Raimonds Pauls, Ingus Pētersons, Jānis Paukštello, Jānis Sproģis, Andris Ērglis un daudzi citi.

Gatavojoties grandiozajam koncertuzvedumam, kas notiks 28.jūnijā arēnā Rīga,  populāri mūziķi ierakstījuši arī savus novēlējumus un sveicienus dzejdarim, kuri ik dienu skan Latvijas Radio 2.  Koncertā „Jānim Peteram - 75 / No Jāņiem līdz Pēteriem…” skaistākās Raimonda Paula, Ivara Vīgnera, Mārtiņa Brauna, Zigmāra Liepiņa, Ulda Stabulnieka, Valda Zilvera, Jāņa Strazda dziesmas ar Jāņa Petera dzeju izdziedās Igo, Ance Krauze, Ingus Pētersons, Marija Naumova, Viktors Lapčenoks, Aija Andrejeva, Andris Ērglis, Dainis Skutelis, Dita Lūriņa, Intars Busulis, Antra Stafecka, Atis Auzāns, Jānis Paukštello, Dzeguzīte, Rīgas Doma zēnu koris, Petera dziesmu koris virsdiriģenta Inta Teterovska vadībā un citi izpildītāji. Uz skatuves kāps arī  maestro Raimonds Pauls, komponisti Mārtiņš Brauns un Valdis Zilveris, dziesmām iegūstot jaunu elpu un skanējumu komponista Jāņa Strazda aranžējumos, kā arī instrumentālās grupas, solistu un kopkora  izpildījumā.

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās. Koncerts „Jānim Peteram – 75 / No Jāņiem līdz Pēteriem...” top, pateicoties AS „Latvijas Dzelzceļš” un Rīgas Brīvostas pārvaldes atbalstam.

Latvijas Radio preses sekretāre
Laura Elizabete Vanaga
Tālr. 67206691; 26587875
E-pasts: laura.vanaga@radio.org.lv

Izklaides producentu grupa 7
Maija Tālberga
Tālr. 67606320, 29494794
E-pasts: maija@ipa7.lv